- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vă este poftă de cornulețe, bunătățile cărora le uitam numărul în anii copilăriei? a1.ro vă prezintă rețeta lor originală, după care le preparau bunicile noastre!
Ingrediente (8 porții)
250 g făină
75 g zahăr
Articolul continuă după reclamă
100 gunt
150 ml lapte
2 gălbenușuri
1 ou
1 plic drojdie uscată
esență de rom
Preparare
- Se dizolvă 50 g de zahăr în lapte și se adaugă gălbenușurile bătute.
- Se amestecă făina cu drojdia uscată. Se formează o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul de lapte. Se pun 50 g de unt și se amestecă totul. Se frământă 20 minute. Se lasă la crescut.
- După ce și-a dublat volumul, se pune aluatul pe blatul de lucru. Se întinde o foaie de 3 mm grosime. Se freacă 50 g de unt cu 25 g zahăr, iar cu acest amestec se unge toată foaia de aluat. Se taie pătrate cu latura de 8 cm. Fiecare pătrat se taie în triunghiuri. Se rulează cornurile și se pun în tava unsă cu unt. Se mai lasă 10 minute la crescut.
- Se ung cu ou bătut și se coc 60 minute la foc moderat.