Vă este poftă de cornulețe, bunătățile cărora le uitam numărul în anii copilăriei? a1.ro vă prezintă rețeta lor originală, după care le preparau bunicile noastre!
Ingrediente (8 porții)
250 g făină
75 g zahăr
Articolul continuă după reclamă
100 gunt
150 ml lapte
2 gălbenușuri
1 ou
1 plic drojdie uscată
esență de rom
Preparare
- Se dizolvă 50 g de zahăr în lapte și se adaugă gălbenușurile bătute.
- Se amestecă făina cu drojdia uscată. Se formează o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul de lapte. Se pun 50 g de unt și se amestecă totul. Se frământă 20 minute. Se lasă la crescut.
- După ce și-a dublat volumul, se pune aluatul pe blatul de lucru. Se întinde o foaie de 3 mm grosime. Se freacă 50 g de unt cu 25 g zahăr, iar cu acest amestec se unge toată foaia de aluat. Se taie pătrate cu latura de 8 cm. Fiecare pătrat se taie în triunghiuri. Se rulează cornurile și se pun în tava unsă cu unt. Se mai lasă 10 minute la crescut.
- Se ung cu ou bătut și se coc 60 minute la foc moderat.