Dacă ți-e poftă de o porție de omletă dar te-ai săturat de rețetele obișnuite, atunci poate că a venit timpul să descoperi cum se face tortilla! Varianta spaniolă de omletă cu cartofi este cea mai bună rețetă din lume și gustul te cucerește imediat!
Ceea ce este extrem de util la această rețetă de omletă cu cartofi (tortilla spaniolă) este faptul că nu ai nevoie de multe ingrediente, iar succesul este garantat! Sățioasă și gustoasă, această mâncare poate fi servită în orice moment al zilei!
Ingrediente pentru rețeta de omletă cu cartofi (tortilla spaniolă):
- 2 cartofi
- 3-4 ouă
- sare și piper
- opțional: bucăți de șuncă/bacon/mezel, ceapă, ardei
Citește și: Uită de tigaie! Cum se face omleta pufoasă, în cuptorul cu microunde
Mod de preparare pentru rețeta de omletă cu cartofi (tortilla spaniolă):
Extrem de simplu și rapid! Punem tigaia la încins cu câteva linguri de ulei, tocăm cartofii în cubulețe cât mai mici și le punem la prăjit. Dacă folosești o tigaie Regis Stone Pan nici nu va fi nevoie să amesteci prea des, fiindcă alimentele nu se lipesc deloc datorită stratului antiaderent.
Omletă cu cartofi (tortilla spaniolă)
Când cartofii sunt aproape gata adăugăm, dacă dorim, bucăți de șuncă sau niște ceapă sau ardei pe care le-am tocat mărunt înainte. Lăsăm câteva minute pe foc, apoi adăugăm ouăle bătute, cât să acopere restul ingredientelor. Când vedem că omleta s-a rumenit puțin, folosind o paletă întoarcem pe partea cealaltă și lăsâm cât să obținem un strat auriu pe ambele părți, apoi punem pe o farfurie și servim!
Citește și: Reteta zilei: Tortilla cu legume la gratar
Un bucătar adevărat știe că secretul unei rețete stă nu doar în prospețimea ingredientelor folosite, ci și în calitatea instrumentelor de gătit!
Noi am ales să folosim tigaia Regis Stone Pan, fiindcă ne-a permis să gătim rețeta de omletă cu cartofi (tortilla spaniolă) fără teama că aceasta se va lipi. În plus, ingredientele au păstrat o culoare frumoasă, fără urme de arsură și fără prea multe bătăi de cap. Omleta de cartofi aproape că a alunecat direct în farfurie, totul datorită învelișului special, antiaderent, ce previne lipirea.
Un alt beneficiu? Tigăile din gama Regis Stone îți oferă o calitată superioară față de cele ceramice, fiindcă sunt mult mai rezistente la zgârieturi și mai durabile. Baza din oțel inoxidabil permite distribuirea uniformă a căldurii, pentru ca totul să se gătească simplu și rapid.
Concurenții din sezonul 6 „Chefi la cuțite” s-au convins deja că pot găsi în Regis Stone un aliat de nădejde! Uită de vechile tale tigăi și învață să gătești ca un adevărat maestru bucătar!
Porumbel umplut cu orez și măruntaie servit cu o salată de roșii cu mărar și nuci...