Ingrediente
- Pentru quesadilla:
- 8 foi tortilla
- 2 bucăți ardei gras, roșu
- 2 bucăți ardei gras, galben
- 2 bucăți ardei gras, verde
- 500 gr brânză chedda
- 1 cutie cremă de brânză
- 1 conservă de fasole roșie
- 1 conservă de porumb
- 1-2 cepe roșii
- 1 legătură ceapă verde,
- 1 legătură coriandru
- ulei de măsline
- sare
- Pentru salsa:
- 1-2 ardei iuți
- 1 conservă roșii cubulețe
- 1 ceapă roșie
- ulei de măsline
- zahăr brun
- sare
- piper
- 1 căpățână usturoi
- Pentru guacamole:
- 4 bucăți avocado
- 1 ceapă roșie
- 1-2 ardei iuți
- 2-3 roșii
- 2 bucăți lime
- 1 legatură coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare
Preparare quesadilia
Se toacă ceapa şi ardeii şi se călesc într-o tigaie cu puţin ulei de măsline.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Când sunt gata, se scot într-un bol şi se lasă la răcit.
Pe jumătate din foaia de tortilla se pune crema de brânză, brânză ceddar dată pe răzătoare, fasole roşie, porumb şi coriandru tocat.
Se împachetează tortilla şi se rumenește câte 2 minute în tigaie, pe fiecare parte.
Preparare salsa
Într-o tigaie, se încinge ulei de măsline, se adaugă ceapa tocată mărunt, roşiile cubuleţe, sare, piper şi puţin zahăr brun.
Se lasă pe foc 10 -15 minute, iar la sfârşit se adaugă coriandru tocat mărunt.
Preparare guacamole
Într-un mojar se pune avocado tocat mărunt, ceapă tocată mărunt, coriandru tocat mărunt, ardeiul iute, zeama de la 1 lime, sare, piper, se zdrobesc bine, după care se adaugă roşiile tocate în cubuleţe şi se amestecă.
Se servesc toate aceste preparate, împreună.
Sote de morcovi cu ficăței de pui în bacon... Lava cake trio...