O rețetă italienească de friptură din carne de vițel fraged, scăldată într-un sos cremos de ton, anșoa,capere și alte ingrediente gustoase.
Ingrediente
- 1 kg file de vițel
- 1 morcov
- 1 apio
- 3 - 4 foi de dafin
- 1 ceapă
- 1 borcan castraveți în oțet
- 1 borcanel de anșoa
- 1 borcanel de capere mici
- 1 borcanel capere mari
- 4 ouă
- 2 lămâi
- 700 g ton în ulei
- 1 l ulei de măsline extravirgin
- Usturoi
- 1 pahar vin alb
- 500 l lapte
- 1 pahar vin Marsala
- 1 franzelă
Mod de preparare
Se rumenește carnea pe toate părțile, într-un vas cu puțin ulei, apoi se va prepara la cuptor pentru 14 minute, asezonată cu sare și piper și stropită cu vin.
În locul ei se adaugă tonul, caperele și anșoa și se prăjesc puțin amestecându-se.
Se fierb ouăle tari.
Se prepară o supă din legume: ceapă, morcovi și apio.
Franzela se taie în felii care se usucă la cuptor.
Tonul, anșoa, caperele, ouăle fierte se trec prin blender, iar pasta obținută se va dilua cu ulei de măsline amestecat cu vinul Marsala, supă de legume și zeamă de lămâie, punând 2-3 linguri din fiecare și obținând un sos cremos.
Tartar de somon, ton și avocado... Zuppa inglese, un desert tradițional italian...