O astfel de budincă-aperitiv, cu gust și aspect plăcut, poate fi servită fie la mic dejun, la cină, sau, de ce nu, printre aperitivele unei mese festive.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 200 g șuncă presată
- 100 g roșii deshidratate
- 450 g legume mexicane
- 600 g smântână
- 5 linguri din uleiul în care au stat roșiile deshidratate
- 30 g parmezan
- 300 g făină
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- cimbru
- puțină mozzarella răzuită
- ketchup
- 1 crenguță de roșii cherry
- 15-20 g unt
Mod de preparare
Se fierb legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, în apă clocotită cu puțină sare.
Se scurg bine și se lasă să se răcească ușor.
Se taie șunca presată în cuburi și roșiile deshidratate în bucăți mai mici.
Se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă uleiul, smântâna, parmezanul, pesmetul și făina amestecată cu praful de copt.
Se presară câte un praf de piper și cimbru, apoi se adaugă legumele mexicane, roșiile deshidratate, șunca presată și se omogenizează bine compoziția.
Trebuie să fie o compoziție mai groasă pentru a se coace uniform și frumos.
Se ung pereții formei(25 cm) cu unt și se toarnă compoziția de budincă în ea.
Se așează crenguța de roșii la mijloc și se coace budinca la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Spre final, se adaugă puțină mozzarella răzuită, pentru a se gratina frumos și se mai lasă budinca în cuptor, 2-3 minute.
Se lasă apoi să se tempereze ușor, înainte de a se porționa.
Poate fi servită ușor caldă, dar și rece de la frigider, simplă sau cu ketchup.
Sursa: Rețetemerișor.ro
Haide, vino copilărie înapoi, cu gustul tău cu tot! Cea mai gustoasă rețetă de NUCI UMPLUTE!... Prăjitura "Afrodisiac", cea mai simplă prăjitură! Fără făină și zahăr. Sănătoasă şi delicioasă!...