Antena Căutare

Ai poftă de ceva dulce? Încearcă rețeta de pandișpan cu ciocolată, cremă de brânză și fructe: Un deliciu!

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, îți propune un preparat delicios care conține pandișpan cu vișine și ciocolată, cremă de brânză, zmeură, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Culorile iubirii”.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, îți propune un preparat delicios care conține pandișpan cu vișine și ciocolată, cremă de brânză, zmeură, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Culorile iubirii”.

Pentru pandișpan:

4 ouă

5 linguri zahăr

Articolul continuă după reclamă

5 linguri făină

100 g ciocolată amăruie

100 g unt

vișine din compot(borcan de 400 g)

un praf sare

1/2 plic praf de copt

Pentru crema de bânză:

500 g brânză tartinabilă, dulce

500 g mascarpone

150 g zahăr

coajă rasă de lămâie

Pentru decor:

1 kg zmeură

1-2 linguri zahăr

1 lingură amidon

zeama de la compot

Pentru pandișpan, se topește ciocolata împreună cu untul, la bain marie, apoi se lasă să se tempereze.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Se adaugă gălbenușurile, apoi ciocolata topită și se încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Aluatul se întinde în forma de copt unsă și tapetată cu zahăr și se presară vișinile deasupra, care se înfig ușor în aluat.

Se coace pandișpanul pentru 15 minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.

Pentru crema de brânză, se amestecă brânza tartinabilă cu mascarponele, se adaugă zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și un praf de sare și se mixează până se omogenizează bine.

Crema de brânză se întinde peste pandișpanul răcit.

Deasupra se presară din belșug zmeura.

Pentru jeleu, se pune siropul de la compot la fiert împreună cu puțin zahăr, doar dacă este cazul si se adaugă o lingură de amidon.

Se fierbe 1-2 clocote, apoi se lasă să se tempereze puțin si se intinde cald, peste zmeură.

Se poate înlocui amidonul cu un plic de tort-gel, dacă se dorește ca jeleul să fie fin.

Se dă prăjitura la rece pentru o oră, apoi se poate porționa și servi.

Vezi REȚETA VIDEO AICI!

Ce se întâmplă dacă pui o bucată de măr în supă sau ciorbă! Trebuie neapărat să afli asta!... Ruladă cu zmeură, cea mai gustoasă prăjitură de vară, care se prepară imediat...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x