Antena Căutare

Ce reprezintă „cuțitul de argint” de la Chefi la cuțite. Sezonul 9 a venit cu o noutate deosebită

În sezonul 9 de la Chefi la cuțite, cei trei chefi au posibilitatea de a oferi „cuțitul de argint”.

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Gina Pistol, în sezonul 9 Chefi la cuțite Galerie
Ce semnificație are cuțitul de argint, noutatea sezonului 9 Chefi la cuțite | Antena 1

Chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea au posibilitatea de a oferi în sezonul 9 „cuțitul de argint”, un cuțit special pentru oameni speciali. „Cuțitul de argint” este oferit prietenilor emisiunii, invitaților speciali, vedetelor care acceptă provocarea de a găti în cadrul show-ului culinar, oamenilor cu povești de viață impresionante. „Cuțitul de argint” simbolizează prietenia și aprecierea chefilor față de omul din spatele farfuriei.

Primul care a obținut un asfel de cuțit în sezonul cu numărul 9 de Chefi la cuțite a fost Avram Iancu, Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani, care a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

„Cuțitul de argint” de la Chefi la cuțite, oferit oamenilor speciali

Impresionați de povestea lui Avram Iancu, cei trei chefi au oferit cuțitul de argint:

„Cu toată stima şi tot respectul pentru ce aţi obţinut şi pentru exemplul pe care îl oferiţi, eu simt să fac treaba aceasta, pentru că îl meritaţi. E cuţitul nostru de argint, de invitat special, pentru oameni speciali. Felicitări pentru tot şi sper din suflet să atingeţi cât mai mulţi oameni să aduceţi cât mai mulţi copii către sport”, a spus Florin Dumitrescu.

Citește și: Chefi la cuțite, 28 februarie 2021. Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, i-a uluit pe chefi. A înotat 18 ore fără oprire

Ce semnificație are „cuțitul de aur” de la Chefi la cuțite

În sezonul 9 se menține opțiunea „cuțitului de aur”. Fiecare chef are de oferit un „cuțit de aur” pentru concurentul pe care îl consideră cel mai bun. Cele trei farfurii care îi impresionează cel mai mult pe chefi primesc câte un „cuțit de aur”. Concurentul care primește cuțitul de aur ajunge direct în echipe, fără să mai gătească în bootcamp, având în vedere că chefii consideră că cei cărora le-au oferit acest cuțit nu mai au nimic de demonstrat în faza a doua a competiției.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Cuțitul de aur semnifică aprecierea și încrederea pe care o acordă un chef unuia dintre concurenți. Cuțitul de aur este baza echipei.

În sezonul 8 Chefi la cuțite Finala a fost câștigată chiar de unul dintre cuțitele de aur din competiție și anume Ionuț Belei, cel căruia Sorin Bontea i-a oferit „cuțitul de aur” în faza preselecțiilor”. Nu este o regulă ca sezonul să fie câștigat de un cuțit de aur, având în vedere că în sezonale precendente au fost și câștigători care au intrat în echipe după participarea în bootcamp.

Show-ul culinar Chefi la cuțite cuprinde mai multe faze, prima fază este a preselecțiilor, când chefii au parte de degustări pe nevăzute și după ce au analizat preparatul decid dacă așază sau nu un cuțit în cloș, a doua fază, cea a bootcamp-ului, când concurenții care au primit cel puțin două cuțite în preselecții sunt supuși mai multor probe eliminatorii și faza a treia, cea în care chefii își aleg echipele alături de care vor concura mai departe. Urmează apoi etapa battle-urilor, a semifinalei și a finalei.

George Tănase se mândrește cu o iubită superbă. Cum arată tânăra care l-a cucerit pe comediant... Sorin Bontea împlinește astăzi 51 de ani. Ce mesaje i-au transmis persoanele dragi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x