Antena Căutare

Chef Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite” dă 10 sfaturi de respectat în bucătăria de acasă!

Din 7 martie, lunea și marțea de la 20.30, la Antena 1, telespectatorii sunt invitați să urmărească „Chefi la cuțite”. Până atunci, Florin Dumiterscu îți dă niște sfaturi utile!

Din 7 martie, lunea și marțea de la 20.30, la Antena 1, telespectatorii sunt invitați să urmărească „Chefi la cuțite”. Până atunci, Florin Dumiterscu îți dă niște sfaturi utile!

1. Nu uita rețetele de la bunica! Rețetele moștenite în familie nu numai că vor fi pe placul tuturor – pentru că vor trezi multe amintiri – dar vor fi și reușite pentru că au fost testate vreme de atâția ani.

2. Nu face compromisuri când mergi la piață. Alege ingrediente de bună calitate.

3. Nu gătiți cu prafuri! E important să gătiți curat, din ingrediente naturale.

4. Nu îi forța pe copii să mănânce ceea ce nu vor. Cred că e bine să le ascultăm dorințele culinare, desigur, fără a le face chiar toate poftele (care nu sunt întotdeauna alegeri sănătoase). Echilibrul e cuvântul de bază.

5. Nu ar fi frumos ca atunci când gătești pastele alea care știi că își ies atât de bine sau prăjitura aia pufoasă cu cireșe să și împarți din ele? Gătește cu drag pentru ai tăi, dar și pentru vecinii care poate nu au timp pentru asta și mănâncă din caserole de plastic. O să îi surprinzi plăcut.

6. Fă pâine în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Iar dacă ai copii, joaca cu cocă s-ar putea să devină activitatea preferată în familie.

7. Notează-ți pe o foaie sau în telefon rețetele care îți plac atunci când mergi în vizită sau pe care le vezi la TV. Nu se știe când vei avea nevoie de ele.

8. Copiii trebuie să învețe de mici că sarmaua și cozonacul sunt în ADN-ul României, iar fără ciorbă nu putem trăi.

9. Dacă vrei să gătești un desert special, nu te opri la banul tiramisu pe care îl fac mai nou toate gospodinele. Până la urmă, nu e decât o cremă supraapreciată cu pișcoturi. Poți încerca, de exemplu, biscuiții șprițați și nucile, care chiar au nevoie de măiestrie.

10. Gătește cu drag, gătește ascultând muzică, dacă asta te face să te simți bine, gătește lângă un pahar cu vin sau împreună cu persoana iubită. Totul trebuie să fie o plăcere, nu un chin.

GALERIE FOTO! Gina Pistol, sexy în bucătărie. Care este secretul dintre frumoasa blondă și preparatele alese de la ”Chef... Cum faci cele mai bune paste carbonara! Chef Florin Dumitrescu îți dezvăluie secretul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x