Antena Căutare

Chef Richard Abou Zaki, juratul Chefi la cuțite, despre începuturile carierei sale: „Opt luni am plâns în fiecare seară”

Au mai rămas trei zile până la premiera maraton a noului sezon Chefi la cuțite, cel mai apreciat cooking show din România, care aduce în ringul culinar impresionanta experiență a celor patru jurați: Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia, Chef Ștefan Popescu și Chef Alexandru Sautner.

Galerie
Chef Richard Abou Zaki, juratul Chefi la cuțite, despre începuturile carierei sale: „Opt luni am plâns în fiecare seară” | Antena 1

Pe 18 martie, de la 20:30, pe Antena 1, cei patru ași ai gastronomiei vor da startul competiției, pregătiți să descopere noi talente în bucătărie, dar și să împărtășească secrete și povești surprinzătoare din lumea artei culinare.

Citește și: Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, despre cele mai grele momente din carieră: „Stăteam așa mult la muncă”

Chef Richard Abou Zaki: „Opt luni am plâns în fiecare seară și am slăbit zece kilograme”

Îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil, Chef Richard Abou Zaki a început să gătească de la vârsta de opt ani, atunci când mama lui, care lucra într-o fabrică, ajungea târziu acasă.

Articolul continuă după reclamă

„Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna”, își amintește Chef Richard despre anii copilăriei după plecarea în Italia.

„De cealaltă parte, era tatăl meu, care locuia în America și pe care l-am văzut de puține ori în viața mea. El, fiind bancher, ar fi vrut să-i calc pe urme. Mi-a spus că nu trebuie să ajung să servesc pe la mese, că asta e o meserie care se face în weekend pentru a-mi plăti studiile”, povestește Chef Richard, care și-a urmat, însă, visul, înscriindu-se la un colegiu de bucătari. Iar visul a început cu adevărat să prindă contur odată cu ocazia de a face un internship de două luni la Londra, la prestigiosul restaurant Le Gavroche, unde a și rămas ulterior să lucreze.

„Așa a început povestea mea la Londra, la trei stele Michelin, în echipa lui Michel Roux, unul dintre cei mai mari Chefi din lume. Era o bucătărie imensă, cu peste 30 de bucătari, iar eu eram ultimul din ultimii. A fost cea mai grea perioadă din viața mea. Opt luni am plâns în fiecare seară și am slăbit zece kilograme, pentru că nu mai puteam să mănânc”, mărturisește Chef Abou Zaki, amintindu-și de atmosfera tensionată și presiunea atât de mare cu care s-a confruntat la început de drum.

Care a fost episodul care l-a marcat pe Chef Richard Abou Zaki: „Am găsit atunci cel mai mare curaj din viața mea”

Unul dintre episoadele care l-au marcat la Le Gavroche a fost și cel care l-a propulsat în carieră, după greșeala unui bucătar pe care l-a rugat să pună la sous-vide niște organe de vită, dar a uitat.

„Dimineața, când m-am întors la restaurant, Chef-ul a început să strige la mine, furios: <<Ale cui sunt organele astea de vită? Astea costă 60 de lire kilogramul. Ori le mănânci, ori pleci de-aici!>>. Erau stricate, nu puteau fi date nimănui. Am găsit atunci cel mai mare curaj din viața mea. Asta e scena care mi-a schimbat viața. Am pus sare și piper, le-am tras cu unt la tigaie și le-am mâncat. Toată noaptea mi-a fost rău! Dar de-atunci, viața mea la Le Gavroche s-a schimbat. În scurt timp, am devenit unul dintre cei mai tineri Chefi de partie din istoria restaurantului. Eu și Gordon Ramsey am fost cei mai tineri Chefi de partie, la numai 19 ani”, povestește Chef Abou Zaki.

După un an și jumătate, s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Massimo Bottura, la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin, clasat de două ori pe locul 1 în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume. După mai bine de trei ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, care a primit o stea Michelin la numai opt luni de la lansare, în prezent Chef Richard deținând patru restaurante în Italia. .

Alături de el, pe 18 martie, de la 20:30, pe Antena 1, vor inaugura sezonul 13 Chefi la cuțite jurații Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, maeștrii gastronomiei care se vor întrece în arena încinsă a amuletelor.

Citește și: Parcursul surprinzător al lui Chef Ștefan Popescu, juratul Chefi la cuțite: ”Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier”

Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, despre cele mai grele momente din carieră: „Stăteam așa mult la muncă”... Cea mai cunoscută sosie a lui Marilyn Monroe, care joacă în filme la Hollywood, vine să-i cucerească pe jurații Chefi l...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Fanii Chefi la cuțite au descoperit cu surpriză cine este soțul Sorinei. Din ce proiect televizat a făcut parte Nobo
Fanii Chefi la cuțite au descoperit cu surpriză cine este soțul Sorinei. Din ce proiect televizat a făcut parte Nobo
Ben Affleck a fost fotografiat cu cele două Jennifer din viața sa. Cum își împarte timpul între fostele soții
Ben Affleck a fost fotografiat cu cele două Jennifer din viața sa. Cum își împarte timpul între fostele soții Catine.ro
Cine este soțul Ștefanei Mercori de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Bărbatul, foarte cunoscut în mediul online. Cu ce se ocupă
Cine este soțul Ștefanei Mercori de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Bărbatul, foarte cunoscut în mediul online....
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț HelloTaste.ro
Venus Williams s-a căsătorit cu modelul italian Andrea Preti. Imagini fabuloase de la petrecerea care a durat 5 zile
Venus Williams s-a căsătorit cu modelul italian Andrea Preti. Imagini fabuloase de la petrecerea care a durat 5 zile Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Finalul 2025, sfârșitul unui ciclu karmic de 12 ani: Lecțiile pe care sufletul tău le-a absorbit în tăcere
Finalul 2025, sfârșitul unui ciclu karmic de 12 ani: Lecțiile pe care sufletul tău le-a absorbit în tăcere Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Ninsori, polei și viscol în prag de Crăciun. Cum va fi vremea în toată țara
Ninsori, polei și viscol în prag de Crăciun. Cum va fi vremea în toată țara Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x