Antena Căutare

Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, despre cele mai grele momente din carieră: „Stăteam așa mult la muncă”

Au mai rămas patru zile până la premiera noului sezon Chefi la cuțite, care va aduce, de pe 18 martie, la Antena 1, o sărbătoare a gusturilor pe ringul culinar unde cei patru jurați se vor înfrunta în luptele pentru amulete. Chef Orlando Zaharia, Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner și Chef Ștefan Popescu inaugurează următorul capitol în bucătăria celui mai urmărit show gastronomic din România, fiind pregătiți să se lase impresionați de cele mai surprinzătoare preparate la audițiile pe nevăzute.

Colaj cu chef Orlando Zaharia în trei ipostaze diferite la Chefi la cuțite Galerie
Au mai rămas patru zile până la premiera noului sezon Chefi la cuțite, care va aduce, de pe 18 martie, la Antena 1 | Antena 1

Cu viziuni diferite asupra gastronomiei, jurații își dezvăluie bogata experiență culinară, care, în ciuda diferențelor, i-a apropiat încă de la început, punând bazele atmosferei efervescente din platoul amuletelor.

Citește și: Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie: „Bucătăria m-a ales”

Astfel, deși fiecare a avut un parcurs aparte în carieră, toți cei patru ași ai gastronomiei au ca punct comun începuturile dificile în bucătărie și eforturile făcute pentru a-și câștiga locul în acest domeniu.

Ce spune Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, despre cele mai grele momente din carieră

„Cred că cele mai grele momente în bucătărie au fost legate de începuturile mele. A fost atât de greu!”, își amintește Chef Orlando Zaharia.

„Am lucrat la cel mai mare hotel din România la acele vremuri, cu unii dintre monștrii sacri ai bucătăriei de-atunci, care aveau o abordare dură, tocmai pentru ca oamenii din subordinea lor să învețe lucruri. Stăteam atât de mult la muncă încât preferam să dorm acolo. Era o cameră frigorifică, iar deasupra, un pod – acolo dormeam. Locuiam foarte departe, dimineața începeam munca la 5 dimineața, c-așa se lucra la hotel, iar eu nu aveam cu ce să ajung. Părinții nu aveau posibilitatea să mă ducă, iar bani să dau pe taxi nu aveam, pentru că nu eram plătit. Am curățat acolo tone de cartofi și ceapă. Cred că acelea au fost cele mai grele momente pentru mine în bucătărie, dar atunci s-au pus bazele formării a tot ceea eu sunt azi în domeniul acesta”, a povestit Chef Zaharia.

Citește și: Parcursul surprinzător al lui Chef Ștefan Popescu, juratul Chefi la cuțite: ”Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier”

„Drumul m-a purtat, însă, spre multe momente care au venit ca o recompensă. Am trăit multe împliniri care m-au făcut, o dată-n plus, să nu-mi doresc altă profesie. Mesele oficiale de la Cotroceni, la care au participat atâția președinți de stat din lume, sunt unele dintre amintirile de care sunt cel mai mândru. Am fost, timp de trei ani, bucătar pentru Președinția României și am muncit foarte mult ca să ajung acolo”, a mai spus Orlando Zaharia.

În prezent, el administrează restaurantele CAU din București și Constanța, iar din 2020 este GM în România pentru Yarzin-Sella, compania globală ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume.

Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă din copilărie: „Bucătăria m-a ... Chef Richard Abou Zaki, juratul Chefi la cuțite, despre începuturile carierei sale: „Opt luni am plâns în fiecare seară”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x