Chefi la cuțite, 4 aprilie 2021. Chef Cătălin Petrescu, o prezență specială la Chefi la Cuțite. Ce preparatele inedite a gătit

Chef Cătălin Petrescu a vrut să îi surprindă pe cei trei chefi cu o serie de preparate japoneze. Delicatesele pe care le-a pregătit au avut ca ingrediente principale gândaci de apă, viermi de mătase și ouă milenare. 

Ouăle putrezite nu puteau să lipsească nici ele din peisaj.

Antena 1

Chef Cătălin Petrescu este mereu o prezență greu de uitat la Chefi la Cuțite. După ce a jurizat o amuletă, acesta a revenit în platoul emisiunii pentru a îi surprinde pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu cu preparate direct din "inima" Asiei.

Chef Cătălin Petrescu, o prezență specială la Chefi la Cuțite

Cheful a venit incognito în bucătăria Chefi la Cuțite 2021. Specialist în bucătăria japoneză, acesta a decis să le ofere celor trei preparate pline de proteine, care conțin greieri mari și mici, gândaci, lăcuste și alte insecte, pe care Florin Dumitrescu le "adoră".

"Dacă pe mine mă pui să aleg, în materie de sănătate, între un piept de pui din comerț și o mână de gândaci, eu îți garantez că voi alege mâna de gândaci și plină de proteine", a subliniat Chef Cătălin Petrescu, un fan declarat al bucătăriei japoneze.

Ouăle putrezite nu puteau să lipsească nici ele din peisaj. Oul milenar i-a amintit imediat lui Speak de experiența trăită în Asia Express, iar reacția cântărețului a fost una de dezgust: "Da' mănâncă oamenii așa ceva?".

Cheful a ales să ascundă insectele în preparate alese, atent pregătite și așezate pe farfurie, în speranța că Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu nu își vor da seama ce mănâncă.

Citește și: Sorin Bontea, moment savuros în culisele Chefi la cuțite. Cum a fost surprins chef-ul. „Ce balans nebun!”

Reacția chefilor în fața preparatelor japoneze cu gândaci și alte insecte

Kaiseki cu insecte este numele preparatului pregătit cu multă măiestrie de Chef Cătălin Petrescu.

Glumeț, Sorin Bontea i-a spus lui Cătălin Scărlătescu că urmează un preparat care merită să primească cuțitul său de aur.

Florin Dumitrescu a fost primul dintre chefi care a realizat că în farfuria sofisticată se ascunde ceva special. Sceptic, cheful a ales să analizeze cu atenție delicatesele din farfurie și s-a prins repede că e posibil ca în preparate să fie ascunse insecte.

"E ditamai cocaracul la mine aici!", a spus Sorin Bontea.

Sorin Bontea a avut nevoie de ochelari pentru a se asigura că nu degustă vreun aliment bizar. În glumă, Cătălin Scărlătescu a apelat la o lupă pentru a analiza atent ce se află pe farfuria din fața sa.

Banana dansatoare și desertul cu "salivă de rândunică"

În timp ce chefii încercau să își facă curaj să guste delicatesele lui Chef Cătălin Petrescu, Speak privea scena în timp ce se amuza copios din culise.

Cântărețul nu a scăpat atât de ușor și a fost invitat să deguste preparatele cu gândaci.

Când credeau că le-au văzut pe toate, chefii au avut parte de o nouă surpriză. Curioși să afle cine le-a pregătit asemenea platou special, cei trei jurați au privit cu nerăbdare spre ușile glisante. În loc să îl descopere pe cel care le-a gătit cu atâta pasiune, aceștia au asistat la dansul unei "banane umblătoare".

Bulversați de modul în care au decurs evenimentele, chefii au fost nevoiți să deguste și un desert cu un aspect cel puțin bizar.

"Poate sunt niște excremente, ceva? Ce urât arată!", a spus Speak la vederea preparatului dulce, numit natto.

Nici Florin Dumitrescu nu s-a lăsat mai prejos și, după ce a degustat desertul, a ajuns la concluzia că sunt boabe de soia fermentat cu salivă de rândunică.

Vezi cum au reacționat cei trei chefi când au realizat cine le-a gătit un asemenea festin asiatic:

Despre sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite" de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii "Chefi la cuțite", Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare. Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură.

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

La finalul fiecărei ediții te așteptăm pe a1.ro ca să descoperi detalii din culise, într-un nou episod "[email protected]țite"!

Ultimele știri