Emisiunea „Chefi la cuțite” poate fi urmărită luni, marți și miercuri, la Antena 1, de la ora 20:30!
Pentru amuleta 16 din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, cei trei jurați au fost nevoiți să gătească trei farfurii delicioase, respectând tema impusă: „Bon Appétit, Versailles”!
Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au pregătit de data aceasta rețete de tip haute cuisine, în care rafinamentul este obligatoriu!
Ce rețete au pregătit Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu la Chefi la cuțite
Contează nu doar plating-ul, ci și armonia de culori, arome și texturi! Cel care va juriza cele trei preparate și va decide cine câștigă amuleta 16 este chef Cătălin Petrescu, un bucătar celebru din București!
Sorin Bontea a pregătit black cod, cu sos Velouté de pește, caviar, spumă de lime, spanac cu cartofi, în timp ce Florin Dumitrescu a mizat pe foie gras cu jeleu de vin alb dulce, piure de sfeclă, spumă de rodie și sote de ciuperci și mere.
Cătălin Scărlătescu a ales să prgătească un preparat tipic bucătăriei franțuzești vechi, când la curțile regale se servea vânat și mesele erau bogate! Acesta a pregătit mușchi de vită cu piure, cu sos de foie gras și cireșe amare, cu foietaj.
Prima la degustare a fost farfuria lui Florin Dumitrescu, extrem de apreciată de Sorin Bontea. Cătălin Scărlătescu a rămas cărcotaș până la capăt și a considerat că tot farfuria sa a fost mai bună.
Apoi, Sorin Bontea și-a prezentat farfuria și rețeta sa pe bază de pește a primit numai complimente! Nici Cătălin Scărlătescu nu a fost mai prejos, căci a impresionat prin mâncarea aleasă, specifică bucătăriei franțuzești vechi!
Urmărește clipul video de mai sus din sezonul 8 „Chefi la cuțite” ca să savurezi momentul!
Ce cadouri au primit jurații „Chefi la cuțite”, de la sculptorul cimitirului vesel de la Săpânța... Florentina Vasile a făcut o saramură de crap ce i-a lăsat mască pe jurații „Chefi la cuțite”! Ce au descoperit în farfur...