Antena Căutare

Dumitru Pop Tincu a dezvăluit secretele cimitirului vesel de la Săpânța, la emisiunea „Chefi la cuțite”: „Eu fac versurile”

Unul dintre cei mai surprinzători concurenți din ediția 16 din sezonul 8 „Chefi la cuțite” este Dumitru Pop Tincu, un sculptor și pictor venit tocmai de la Săpânța!

Galerie
Dumitru Pop Tincu a participat în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”

Emisiunea „Chefi la cuțite” poate fi urmărită luni, marți și miercuri, la Antena 1, de la ora 20:30!​

Îmbrăcat în straie tradiționale, acesta a dezvăluit mândru la emisiunea „Chefi la cuțite” faptul că din 1977 și până în prezent nu a lăsat portul românesc și acest lucru reprezintă o tradiție ce încă mai este respectată în județul Maramureș, dar mai ales în vestita comună Săpânța!

Comuna Săpânța a fost pentru prima dată atestată documentar în anul 1373 și este un loc vizitat de mii de turiști, atât din România, cât și din alte țări. Aici se găsește celebrul cimitr vesel, realizat de meșterul Ion Stan Pătraș.

Dumitru Pop Tincu, scuptor la cimitirul vesel de la Săpânța, a venit la Chefi la cuțite

Articolul continuă după reclamă

Acesta, ajutat fiind de ucenicii săi, au realizat cruci gravate și colorate, ce prezintă versuri cu și despre persoana răposată. Sunt surprinse fie realizările acesteia, fie obiceiurile rele pe care le-a avut în timpul vieții. Cimitirul vesel de la Săpânța este recunoscut pentru unicitate și originalitate, fiind unul dintre obiectivele turistice de top din județul Maramureș.

citește și: Dumitru Pop Tincu a dezvăluit secretele cimitirului vesel de la Săpânța, la emisiunea „Chefi la cuțite”: „Eu fac versurile”

Și în timp ce a gătit mămăligă cu brânză, cârnați și smântână, Dumitrescu Pop Tincu a povestit cine este și cu ce se ocupă!

„Cimitirul vesel din Săpânța este singurul loc din lume unde se râde de moarte și pentru cei care mă întreabă spun că sunt din Săpânța, locul în care moartea și-a pierdut sămânța. Dacă o să ajungeți la cimitirul Săpânța, eu sunt continuatorul acelui cimitir vesel.

Mai exact, sunt sculptorul cimitirului vesel, încă din anul 1977. Dăltuiesc lemnul de la început de la început până la final. Mesajele sunt reluat4e din viața omului și rămâne după el ceea ce scrie pe cruce. Tot ce apare pe cruce este scris la persoana I, este ceea ce numesc transmiterea mortului către cel care îi vizitează mormântul. Textele le fac eu.

citește și: O cântăreață a venit la „Chefi la cuțite” cu o rețetă inventată chiar de ea! Ce a gătit Romanița

Cel care a început aceste cruci este Ion Stan Pătraș, de la el a pornit acest cimitir vesel. E ceva unic. Eu am învățat nouă ani de la Ion Stan Pătraș, apoi mi-am luat aceasă meserie în brațe și continui munca acestuia”, a dezvăluit concurentul, spre marea surprindere a tuturor. Am aflat că se fac inclusiv ateliere și școli de vară, unde vin studenți din toată lumea, pentru a descoperi secretele maestrului de la cimitirul vesel de la Săpânța.

Cum arată albastrul de Săpânța și ce alte secrete a mai dezvăluit concurentul? Află totul urmărind clipul video de mai sus din emisiunea „Chefi la cuțite”, sezonul 8.

Ies scântei în bucătăria „Chefi la cuțite”! Cătălin Scărlătescu, dezvăluire neașteptată despre Dumitrescu: „Gata, îmi aj... Ce cadouri au primit jurații „Chefi la cuțite”, de la sculptorul cimitirului vesel de la Săpânța...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Un 2025 de excepție! Vezi acum
Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x