În ediția a șasea din sezonul 15 al emisiunii Chefi la cuțite, din data de 19 martie 2025, unul dintre concurenții care au ales să îi surprindă pe jurați cu o rețetă inedită a fost Mircea Jurj. Concurentul a decis să riște totul cu un preparat nu tocmai popular la noi în țară și iată că asta i-a adus șansa de a merge mai departe în bootcampul Chefi la cuțite.
Descoperă ce combinație de ingrediente neobișnuite a folosit concurentul.
Mircea Jurj i-a uimit pe jurații Chefi la cuțite cu o rețetă neobișnuită! Ce combinație surprinzătoare de ingrediente a folosit în ediția din 19 martie 2025
În ediția din 19 martie 2025 a emisiunii Chefi la cuțite am putut să îl cunoaștem pe Mircea Jurj, în vârstă de 60 de ani, din Alba Iulia. Bărbatul este de meserie bucătar și a dezvăluit întâmplări trăite în perioada în care a lucrat în străinătate. Ca să îi impresioneze pe chefi, acesta a ales să pregătească o inedită rețetă de ficat de strut în sos de vin, salvie, ceapă și sos chilly, cu piure de cartofi cu mascarpone, cremă de brânză și trufe, cu sos de carambola, ghimbir și suc de rodie.
„În primul, am vrut cu acest preparat din seara asta să îi impresionez pe chefi. E un preparat inedit, nou, m-am gândit și la un mod de plating, un mod de prezentare. O să vedeți ce rețetă am conceput. M-am gândit să gătesc un ficat de struț în sos de vin, salvie, ceapă și sos sweet chilly. Fac și piure de cartofi cu cremă de brânză, mascarpone și trupe. Fac sos de carambola, căpșuni, ghimbir și suc de rodie”, a zis acesta în timă ce pregătea rețeta.
„Mi-aș dori să iau trei cuțite. Dacă iau patru cuțite vă promit că în noaptea asta nu o las pe nevastă-mea să doarmă. Am în suflet o dorință mare să ajung în echipe, să fiu cel mai fericit”, a mai completat el.
Jurații au fost surprinși atunci când au ridicat cloșurile și au privit preparatul din farfurie. Combinația inedită de ingrediente a atras imediat atenția și au apărut discuțiile la masa juraților.
„Mă Intrigă ce fel de ficat e ăsta, poate e de curcan? Eu vă spun, băieți, că nu e român”, a fost de părere Chef Alexandru Sautner.
„Nu o să înțeleg niciodată combinația asta. Ceva nu se leagă!”, a fost de părere Richard Abou Zaki.
„Asta e părerea ta”, i-a răspuns Chef Ștefan Popescu, acesta alegând să ofere cuțit.
Apoi, ușile s-au deschis și concurentul s-a prezentat, povestind totodată întâmplări din viața lui de bucătar.
La final, pentru curajul de a fi riscat cu un astfel de preparat inedit, concurentul a primit trei cuțite și șansa de a merge mai departe în bootcamp!
Ești o persoană creativă și îți place să răspunzi provocărilor? Vlad Cazino te invită să învârți roata magică a ingredientelor nebune și să creezi cea mai trăznită rețetă posibilă. Învârte roata, descoperă ingredientul surpriză cu care va trebui să creezi o rețetă cu un nume cât mai creativ. Săptămânal, cele mai inventive rețete vor fi premiate cu vouchere în valoare de 250 de lei, iar la final cu marele premiu: un voucher de 1.500 lei. Înscrie-te la concurs pe https://roataretetelor.a1.ro/.
Chefi la cuțite, sezonul 15, 19 martie 2025. Cine a câștigat a șasea amuletă. Ce concurenți i-au impresionat pe jurați... Cunoscutul influencer Luke Magro a riscat să vină la Chefi la cuțite cu o rețetă de paste mai puțin cunoscută! Ce au zis...