S-a dat startul primei probe! Concurenții de la „Chefi la cuțite” trebuie să pregătească 11 farfurii în doar 60 de minute! Și nu o să fie deloc ușor!
Chef Florin Dumitrescu are un mare avantaj, fiindcă el trebuie să gătească ceva delicios pe bază de foie gras! Însă Bontea și Scărlătescu trebuie să recupereze terenul cu ceva aparent simplu: ficat de pui și ficat de vită!
Cum poți să faci din ceva banal o delicatesă bună să concureze cu foie gras, adică ficat de rață?
„Am șansele cele mai mici să câștig proba asta, dar nu este imposibil”, a zis Bontea sigur pe echipa sa verde.
60 de minute trec ușor atunci când tensiunea atinge cote maxime! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu s-au plimbat atent prin bucătărie și au trasat sarcini clare, pentru a-i face pe concurenți să dea tot ce au mai bun!
„Nu pot să cred așa ceva”, a zis Dumitrescu supărat atunci când a văzut că echipa sa mai face și greșeli.
„Taie moț, hai odată, zici că ai două mâini stângi și una ruptă”, a țipat Scărlătescu supărat la echipa sa!
„Ai muls vreodată vaca? Hai, ca la Milano! N-ai o scobitoare, caută o mătură!”, a mai zis acesta atunci când concurenții s-au apucat de montat farfuriile pentru a arăta cât mai bine.
Timpul a trecut și proba a ajuns la final! Urmează acum momentul adevărului: degustarea!
„Cât de greu poate să fie să faci un ficat?!” Prima probă le dă concurenților adevărate bătăi de cap!... Momentul adevărului pentru cei trei chefi! Prima jurizare s-a lăsat cu emoții de zile mari! „Mi-e rușine, ești prost?!”...