Antena Căutare

Șase concurenți, șase povesti impresionante de viață! Ei sunt bucătarii VERZI ai lui chef Sorin Bontea! "Ei oricum fac parte din echipa câștigătorilor"

Emoțiile primelor două etape ale concursului au luat sfârșit, dar cei 18 care s-au calificat în echipele finale ale chefilor mai au de îndurat nenumărate provocări în bucătăria „Chefi la cuțite”. Fiecare dintre cei trei chefi a căutat să își aleagă ucenici cât mai talentați, ținând cont și de faptul că ei trebuie să fuzioneze ca o adevărată echipă.

Emoțiile primelor două etape ale concursului au luat sfârșit, dar cei 18 care s-au calificat în echipele finale ale chefilor mai au de îndurat nenumărate provocări în bucătăria „Chefi la cuțite”. Fiecare dintre cei trei chefi a căutat să își aleagă ucenici cât mai talentați, ținând cont și de faptul că ei trebuie să fuzioneze ca o adevărată echipă.

Fie că sunt bucătari experimentați, amatori, sau dornici să își testeze limitele în tensiunea unei competiții culinare profesioniste, cei 18 candidați la marele titlu al sezonului 5 Chefi la cuțite au în spate adevărate povești de viață.

Echipa verde este caracterizată de o energie pozitivă debordantă, iar chef Sorin Bontea este convins că alături de ei poate câștiga marele titlu al sezonului 5 „Chefi la cuțite”.

  1. Marlena Botezatu- are 50 de ani și este bucătar în Anglia, la propria firmă de catering

Concurenta mărturisește că nu are limite în bucătărie și este dornică să experimenteze cele mai inedite combinații de savoare în farfuriile pe care le va pregăti în această competiție. A avut un restaurant în România la care a renunțat după ce a divorțat, dar acest lucru nu a oprit-o să lupte pentru marea sa pasiune, gastronomia. A plecat în Anglia alături de cei 3 copii ai săi și acolo a început să își construiască o carieră de bucătar. A fost șef de sală în restaurante conduse de bucătari de renume, iar în prezent și-a deschis o firmă de catering ce organizează evenimente, în cadrul căreia este atât director, cât și head chef. Marlena vrea să își testeze creativitatea la „Chefi la cuțite”, dar să își depășească și limitele.

  1. Liviu Morărescu- are 33 de ani și este bucătar în Roman

Liviu mărturisește că “meseria de bucătar nu a ales-o, ci ea l-a ales”, motiv pentru care s-a înscris la “Chefi la cuțite” dornic să își continue povestea sa gastronomică și să își etaleze calitățile la bancul de lucru. Este chef bucătar de 12 ani și a lucrat în multe țări, printre care Anglia, Italia, sau chiar Japonia. Încă de la început și-a dorit să facă parte din echipa lui Sorin Bontea, pe care îl consideră un profesionist cu o personalitate enigmatică. Motto-ul său este ,,totul sau nimic”, tocmai de aceea este extrem de determinat să adjudece marele titlu al sezonului de poveste „Chefi la cuțite”.

  1. Cristina Pavel- are 40 de ani și este chef la Palatul Mogoșoaia

Energică și zâmbitoare, Cristina a vrut cu tot dinadinsul să ajungă în echipa lui chef Bontea, juratul său preferat. S-a înscris la „Chefi la cuțite” pentru a mai urca o treaptă în parcursul ei culinar. Consideră că niciodată nu poți ști prea multe în bucătărie, de aceea este nerăbdătoare să învețe și să evolueze cu ajutorul mentorului său, ce a avut încredere în ea încă din jurizarea pe nevăzute. Are diplomă de bucătar, iar în prezent este chef la Palatul Mogoșoaia. Punctele sale forte sunt disciplina și savoarea specială pe care o poate da mâncărurilor tradiționale românești,

dar concurenta nu se teme să își testeze imaginația, pentru a livra farfurii inedite și a câștiga concursul.

  1. Robertino Țarălungă- are 34 de ani și este bucătar în Cipru

Încă din jurizarea pe nevăzute, acolo unde a obținut două cuțite, Robertino a reușit să aducă zâmbetul pe fețele juraților prin personalitatea sa energică. Părinții l-au visat arhitect, dar concurentul și-a dorit să devină bucătar, motiv pentru care a făcut un curs culinar și a luat decizia să continue experiența în domeniu în afara granițelor. A ajuns în Cipru, acolo unde lucrează și în prezent, iar determinarea l-a ajutat să ajungă bucătar șef într-un hotel renumit. La bancul de lucru, excelează în steak-uri. “Chefi la cuțite” este pentru Robertino o mare provocare, ce l-ar putea ajuta pe viitor în carieră. Încă de la început și-a dorit să ajungă în echipa lui Sorin Bontea, pe care îl apreciază pentru personalitatea sa.

  1. Fernando Polo- are 38 de ani și este instructor de salsa și fitness

De meserie instructor de salsa și fitness, Fernando este originar din Republica Dominicană. Tocmai de aceea, atuul său în acest concurs este savoarea exotică pe care o poate da preparatelor. Pentru el, bucătăria este o pasiune și în ciuda faptului că nu are o diplomă de bucătar își petrece foarte mult timp inventând cele mai savuroase rețete pentru soția sa româncă. Fernando gătește de la 15 ani, iar pasiunea pentru gastronomie a dobândit-o de la mama sa, tocmai de aceea consideră că talentul moștenit este suficient pentru a condimenta această competiție. Energia sa debordantă i-a cucerit pe jurați încă din prima etapă a emisiunii, acolo unde a excelat cu o rețetă specific dominicană.

  1. Alb Vlad- are 25 de ani și este ajutor de bucătar

Vlad a participat și în ultimul sezon al emisiunii, dar nu a ajuns în echipele finale. S-a întors și a reușit să facă o figură bună în fața juraților, cărora le-a promis că are de gând să trateze competiția cu și multă seriozitate în sezonul de poveste „Chefi la cuțite”. A început să gătească inspirat fiind de bunica sa și continuat să învețe până când a ajuns ajutor de bucătar. Nu îi place monotonia și este convins că orice greșeală îl poate ajuta să facă un pas înainte, tocmai de aceea are o atitudine de luptător. Concurentul își dorește să evolueze din punct de vedere culinar prin experiența „Chefi la cuțite”, dar este extrem de încântat și de faptul că acest concurs îi oferă șansa de a lega prietenii și de a cunoaște oameni valoroși din domeniu.

Chefii și-au ales echipele sezonului de poveste! Ce culori au noile echipe... “Ștrumfii jedi” sunt pregătiți să-l facă pe chef Dumitrescu învingător în sezonul 5! Poveștile bucătarilor din echipa al...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x