Antena Căutare

Un show de excepție! De la povești emoționante la sexy concurenta, „Chefi la cuțite” le-a avut pe toate!

Dragi prieteni, de la 20:30 urmarim impreuna noul show culinar al Antenei 1. Ramaneti aproape!

Va asteptam si pe facebook, unde impreuna cu cei 105.000 de prieteni vom comenta evolutia concurentilor: https://www.facebook.com/Chefi-la-cutite-official-447076788825453/?ref=hl!

Va asteptam si pe www.antenaplay.ro daca nu puteti fi in fata televizoarelor: http://antenaplay.ro/chefilacutite

Si, nu uitati de aplicatia noastra de mobil, unde partenerii de la Lidl va provoaca la un concurs simpatic:

- android: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mready.chefilacutite

- iOS: https://itunes.apple.com/us/app/chefi-la-cutite/id1086945994?ls=1&mt=8 Sfârşitul conversaţiei

Gata! 3,2,1 ... START!

Catalin Banu este primul concurent. Un pusti simpatic, caruia viata nu i-a zambit cand avea 12 ani: "parintii mei au divortat, iar eu am luat-o razna. Norocul meu ca am plecat in Cipru printr-o agentie, unde am fost ajutor de bucatar! N-as fi vrut, mi-ar fi placut sa fiu barman. Dar acolo am intilnit un bucatar bulgar, care era grozav. Mentorul meu, ce sa zic! M-a invatat multe", marturiseste Catalin. A ales sa pregateasca un preparat japonez! "M-am inscris aici pentru ca am ocazia sa fiu in preajma celor mai tari chefi din Romania".

Catalin a preparat Nikujaka, o reteta japoneza! I-a surprins pe Florin, Sorin si Catalin, cei 3 chefi, juratii show-ului!

Chefi la cutite este diferit fata de tot ce a fost pina acum pe TV in Romania! Pentru prima oara, chefii nu sunt fata in fata cu concurentii! Ei primesc farfuria cu preparatul, dar fara sa stie cine a gatit! "Cred ca-n spatele usilor este o femeie cu experienta in ale gatitului", spune Florin Dumitrescu. "Eu zic ca e baiat tinar, care apreciaza mancarea asiatica", ii replica Bontea! "As mai cere o portie, este genul de farfurie pe care vreau sa o intilnesc la bucatarii cu care lucrez!", mai spune chef Florin!

Iata reteta lui Catalin: Nikujaka! Surpriza, Catalin lucreaza la Zexe, o zahana din Bucuresti foarte apreciata! "Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?", il intreaba Chef Florin! Sorin Bontea are o observatie: "carnea este un pic cam groasa si trebuia sa gasesti boluri ca ma apuca dimineata mancand din supa cu betisoarele :P"! Suspans! Primeste sau nu cutitul? Raspunsul este DA!

Visul lui Sebi

Fitarau Sebastian are 25 de ani si face practica intr-un restaurant cu o stea Michelin. Mama lui lucreaza ca bona in Italia, iar tatal sau intr-un abator. Ar vrea sa-si deschida un restaurant in care sa lucreze impreuna cu parintii sai, pentru a-i ajuta astfel cu un job mai placut. Din pacate, nu s-a incadrat in timpul in care dorea sa pregateasca reteta de Creveti in gradina de primavara ! Sebastian e fiert la foc mic, are mari emotii. "Ce v-am zis eu, maaa", zice Scarlatescu. Tocmai le spusese colegilor sai ca se asteapta la niste creveti cu piure de mazare! Au fost creveti, dar cu piure de broccoli! "Crevetii sunt gatiti destul de corect", remarca Sorin Bontea, dar Catalin i-o reteaza scurt: "Depinde din ce parte a crevetilor privesti". Zambeste si spune: "Eu i-am gasit o melodie concurentului: Un actor grabit!". Votam?, intreaba Bontea. "E prima data in viata mea cand votez sincer! Eu ii dau cutitul pentru ca le-a imbinat perfect!". Sorin si Florin nu sunt foarte convinsi, insa!

Sebi intra in scena. In culise, prietena lui sta alaturi de Gina si emotia le-a cuprins pe amindoua! Tanarul nostru are nevoie de un pahar cu apa. Isi trece in revista toate greselile pe care le-a facut in prepararea retetei. Sorin Bontea ii trimite un "Nu", Catalin ii da un "Da", "pentru sfertul de ora in care ai facut asta", dar Florin a decis. Sebastian nu a trecut proba! "Imi pare rau ca am dezamagit pe toata lumea ...". Nu-i nimic, Sebastian, viata merge inainte, sa nu te dai batut, zicem noi!

Sarmalele chinezesti au primit un premiu: cutitul si un selfi cu chefii!

Wang Bin zice ca are diploma de bucatar: "eu, de la 16 ani, lucrez in bucatarie". E simpatic si vorbeste stalcit romaneste. Normal, e chinez! Vrea sa-i impresioneze pe cei 3 chefi cu sarmale chinezesti! Mai sa fie! "Banii nu e importanti pentru mine. Eu vreau, mai tarziu, face un restaurant chinezesc in Romania. Asa un vis".

Juratii isi dau cu presupusul: "daca vine cineva si ne trimite doar niste masline?". Cind ridica clopotul care acoperea farfuria toti au aceeasi reactie: WOOOOOOW. Sunt simpatici cand isi dau cu parerea. "Mai, omul din spatele usii e un tip migalos", zice Florin Dumitrescu. In farfurie e sculptat un morcov o pasare si incep glumele pe seama ei. Toti cred ca in spatele usii se afla o chinezoaica ... "Iaaaaa, n-are coditeeeee", spune Catalin cand Wang Bin intra in incapere! Va reamintim, juratii primesc preparatele fara a sti cine le prepara. Abia dupa ce-si contureaza parerile interactioneaza cu concurentii.

- "Ce-ai gatit aici?".

- "Sarmale chinezesti"!

-"Mie mi-a placut foarte mult ce-ai gatit aici, dar vreau sa te vad in echipa domnului Bontea", este replica lui Scarlatescu.

- "Cat timp ti-a luat sa pregatesti pasaroiul?"

- "20 de minute"

- "Cam mult, as fi vrut ca sa gatesti in timpul asta", ii zice Bontea si nu-i acorda cutitul.

Florin si Catalin au alta parere decit prietenul lor. Wang Bin merge mai departe. "Pentru ca ai gatit pupaza din tei", i-a explicat amuzat Scarlatescu.

Amintiri din copilarie cu Chef Scarlatescu

Enise Ali a preparat o reteta tatareasca! Este din Constanta. Prepara si vorbeste. Vorbeste si prepara. Cu toate acestea, are emotii! "Pur si simplu , cind mi-au zis ca mai am 20 de minute timp de preparare, au inceput sa-mi tremure mainile", a marturisit sincera Enise! Acest preparat se serveste cu ayran. Stiti ce e, nu? Un fel de lapte batut cu putina sare, explica bautura pe care o pune linga Vinetele umplute! "Posibil sa fie Iman Baildt", spune Florin Dumitrescu. "Daaaaaa", se aude din camera din care Enise urmareste emotionata reactiile juratilor! Enise este simpatica si comenteaza la randul sau de zici ca e Ilie Dobre pe stadion. Cand o vede, Sorin Bontea se ridica, o imbratiseaza si o saruta pe obraz! "Turcii nu folosesc pastarnac si telina, deci e de origine tatareasca reteta, dar in primul rand eu sunt romanca!", puncteaza Enise, care este asistent medical in viata de zi cu zi. Are un pic peste 60 de ani! Isi povesteste viata dintr-o suflare, cu pasiune, pasiune pe care o pune si in preparatele sale. Primeste cutitul de la Sorin si pare ca i-a cucerit pe chefi! Florin Dumitrescu este mai dur. I s-a parut prea iute preparatul, insa Catalin Scarlatescu, caruia Iman Baildt-ul i-a reamintit de copilarie a dat al doilea DA! Si Enise merge mai departe ... Vezi AICI reteta!

Si-a pierdut gustul, dar n-a renuntat la pasiunea sa: gatitul!

Daniel Zinke povesteste: "in 2012, m-am trezit ca nu mai vad cu ochiul stang. Usor, usor, s-a accentuat si la ochiul drept. M-am operat pe creier. Si mi-am pierdut gustul. Nu mai simteam: dulce, sarat ... nimic!". Nu s-a dat batut. "M-am bucurat mult cand am inceput sa am din nou gust. Parca incepeam o viata noua!". Ce sa mai zici? S-a apucat de preparat ceva complicat. O nebunie cu somon, cartofi prajiti in coaja ... "Visul meu este sa ma intorc si sa traiesc in Romania", spune Zinke, care momentan este "neamt" cu acte. Daniel ii priveste parca inmarmurit pe cei 3 chefi. Aude fiecare cuvint pe care-l spune ei, dar nu-i tresare nici macar o sprinceana. "In spatele usilor este o tatuata", zice Scarlatescu, explicand: "Parca e haotica, intunecata farfuria ...". Suspans! Pare cel mai greu moment pentru cei 3 chefi!

Inainte de a fi bucatar, Daniel a fost macelar. Acum lucreaza in Berlin intr-un restaurant. "Farfuria asta are niste greseli de amator. Cum ar fi albusul asta, care in mod normal ar fi trebuit sa fie o spuma", il critica Florin Dumitrescu. Zinke si-a luat 3 luni de concediu fara plata ca sa vina sa dea proba la Chefi la cutite!

A trecut ...? Publicitate :))). Descarcati aplicatia Chefi la cutite din appStore si Google Play si Lidl va provoaca la concurs!

Scarlatescu - DA, Dumitrescu - NU, Bontea ... DA, iar Daniel merge si el mai departe! "Am timp sa-l conving si pe Florin in etapele ce urmeaza", concluzioneaza! Vezi aici RETETA!

O poveste de viata ...

Cristina Adochitei: "am lucrat in Italia la spalat vasele. Mainile spalau, iar ochii se uitau la cum se gateste!". Este prietena cu un italian caruia ii place sa manance, dupa cum spune ea! La un an de zile dupa ce s-au cunoscut s-au mutat in Romania, la Radauti, unde au deschis un mic restaurant, dar n-a tinut mai mult de un an. Italianul are 56 de ani si este programator! S-au inscris amandoi in concurs! Ea a pregatit scoici, iar el paste! Povestea de viata a Cristinei are si urcusuri, si coborasuri. A avut o fetita pe care i-a luat-o sotul din prima casatorie. Pina la urma si-au redescoperit relatia mama-fiica, iar acum totul este in regula. "Zuppetta de vongole veraci" se numeste reteta ei pe care o puteti descoperi aici: http://chefilacutite.a1.ro/retete/zuppetta-de-vongole-veraci-id82.html! "E o supa rece, foarte buna, sper sa le placa", spune optimista la expirarea timpului.

Catalin Scarlatescu este cel care a inventat Festivalul Scoicilor in Romania si nu este convins. Cristina nu trece proba, dar, cum este o luptatoare, suntem convinsi ca va depasi acest moment. Luigi Brambilla, din Milano, sotul sau actual nu a avut nici el o soarta mai buna in concurs cu pastele sale! "La anul le voi face un preparat pe care sa-l puna pe masa si sa-l poata manca si peste 3 luni", inchide el prezenta in primul episod al Chefi la cutite!

Cristina, care a suprins-o pe Gina :P

Pana Cristina a surprins-o pe Gina. "Oooooo, ai tocuri de 12 sau mai mult", a exclamat simpatica gazda! Cristina are 31 de ani, un decolteu generos si o fusta scurta, scurta. Nu doar tocuri de 12 :D. Brusc, se filmeaza mai mult de sus :)). Marturiseste ca la inceputul relatiei cu iubitul ei i-a ascuns faptul ca stie sa gateasca, pentru ca-i placea mai mult sa iasa la restaurant! "Pina la urma m-a trecut la cratita", spune si rade. "Textura este ok la piure", zice Bontea, completat de Scarlatescu: "Asta e stapanul piureului". De-ar sti el ca e stapina ... "Eu cred ca este o doamna, casnica, 40 de ani, 2 copii, de meserieeee ... lucreaza-n banca", isi da cu parerea Chef Florin!

Cristina isi pregateste rochita si intra in scena cu o sticluta de sos de soia in mana, pentru chef Dumitrescu, care se plinsese ca avea prea putin in farfurie...! Pe baieti ii pufneste rasul. Li s-au marit ochii putin :)))). Cristina a lucrat ca asistenta TV, iar acum e asistent manager! Pam-pam! Se fac cateva glume pe seama lui Scarlatescu. Cu o singura abtinere si 2 de DA, Cristina merge mai departe!

Iata reteta Cristinei: Ton in crusta...

Visului ii trebuie urechi ca sa auda!

Alexandru Popa este un tinerel emotionat. Daca nu te uiti atent la el, nu-i dai nici 18 ani. Freamata! Vrea sa reuseasca! A preparat o supa crema de broccoli de i-a lasat masca pe Florin, Catalin & Sorin! Inspirat de Gordon Ramsey. "Tare-s curios sa vedem cui i-a trecut prin cap sa gateasca asa ceva", spune Bontea, dar Scarlatescu il contreaza: "Faceti ce vreti, dar eu pe para asta caramelizata nu merg ...".

Alex a fost institutionalizat la virsta de un an si a crescut acolo pina la 18 ani! A pastrat legatura cu mama lui, dar pe 19 iunie 2012 aceasta, nefiind de acord ca el sa munceasca pe Litoral, i-a aruncat cateva vorbe care l-au marcat: "pentru mine esti un copil mort". Alex povesteste cu lacrimi in ochi. Mama lui s-a stins recent din viata, iar el vrea sa-si urmeze visul: sa ajunga un bucatar mare! Stii de ce ai nevoie ca sa ajungi bucatar, l-a intrebat Scarlatescu. "Nu!". "De urechi, sa asculti cand vorbim cu tine, ai inteles?!".

Iata reteta cu care Alexandru Popa a trecut de aceasta runda: Supa crema de broccoli cu branza cu mucegai si para caramelizata! A izbucnit in lacrimi, iar mainile au inceput sa-i tremure de emotie! Bravo, Alex!

Nu uitati, ne reintalnim marti de la 20:30! Va multumim ca ati fost alaturi de noi!

Multumim si celor care au fost alaturi de noi pe facebook si care ne-au lasat mesaje frumoase!

CONCURS! AloShop pune la bătaie tigaia "REGIS STONE PAN 28 cm". Gătește ca un adevărat CHEF!... Cătălin Banu sau povestea unui învingător! Iată primul concurent care merge mai departe cu trei cuțite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x