Antena Căutare

5 alimente pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider. De ce trebuie să ții roșiile la temperatura camerei

Te-ai întrebat vreodată ce alimente nu trebuie să le păstrezi în frigider? Unele legume și fructe nu rezistă la fel de bine la temperaturi mai scăzute, așa cum am crede, printre care și unele pe care le consumăm aproape zilnic.

legume în frigider, o mana care tine o rosie pe marginea sertarului de frigider, fundal alb
Te-ai întrebat vreodată ce pățesc unele alimente dacă sunt ținute la frigider și nu la temperatura camerei? | Shutterstock

De mai bine de un secol, frigiderele au ajutat oamenii să își păstreze alimentele pentru o perioadă mai lungă. Dar nu toate alimentele rămân la fel de proaspete în frigider.

Fie că vorbim de schimbarea texturii sau gustului, e indicat ca unele fructe și legume să fie păstrate în afara frigiderului.

Nu mulți știu că în frigider există anumite condiții de temperatură și umiditate ce pot afecta semnificativ textura unor alimente.

5 alimente pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider

Printre alimentele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider se numără unele fructe și legume pe care le poți consuma zilnic.

Citește și: De ce e greșit să ții ouăle pe ușa frigiderului! Avertismentul dat de medici

Condițiile din frigider nu sunt adecvate pentru păstrarea prospețimii lor. Iată unele alimente pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider:

Ardei grași

Te-ai întrebat vreodată de ce nu e bine să păstrezi ardeii grași în frigider? Potrivit Delish, pielea lor își pierde textura și nu mai e crocantă dacă sunt ținuți la temperaturi scăzute.

Chiar dacă ardeii grași ar rezista mai bine în frigider pe termen lung, nu vor mai avea aceeași prospețime.

Castraveți

O greșeală comună e păstrarea castraveților în frigider, scrie Delish. Dacă sunt ținuți prea mult în frigider, devin mai apoși și textura miezului se schimbă.

Dacă trebuie să păstrezi castraveții în frigider, e indicat să îi învelești în plastic, pentru a nu lăsa umezeala să îi afecteze.

Cepe

Nu mulți țin ceapa în frigider, dar e posibil ca cei care au făcut această greșeală să fi observa că legumele au devenit moi.

Din cauza umezelii din frigider, cepele pot mucegăi. Indicat e să le ții într-un mediu uscat, cu temperatura joasă, dar nu într-o pungă de plastic sau aproape de cartofi.

Roșii

Probabil unul dintre cele mai consumate alimente la nivel mondial, roșiile nu trebuie să fie păstrate în frigider, ci la temperatura camerei, pentru a te asigura că au gustul ideal.

Citește și: De ce ar trebui să pui șervețele sau prosoape de hârtie în frigider. Vei vedea imediat efectele

Recent, cercetătorii au descoperit de ce roșiile păstrate în frigider pierd din gust. Potrivit CBS News, experții au concluzionat că unele gene ale roșiilor sunt alterate de temperaturile scăzute, ceea ce afectează gustul lor.

Potrivit studiului, roșiile ținute la temperaturi scăzute timp de 7 zile pierdeau din substanțele ce le ajută să aibă aroma caracteristică. Chiar dacă roșiile erau ținute ulterior 3 zile la temperatura camerei, situația nu era remediată.

Roșiile ținute în frigider 1-3 zile nu păreau să treacă prin același proces. Experții sugerează ca acestea să fie ținute la temperatura camerei.

Banane

Aceste fructe au nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a se coace. Ele fac parte din lista alimentelor pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider dacă vrei să te bucuri de gustul lor real.

De ce au găuri mânerele tigăilor. Mulți cred că există pentru a agăța tigăile în cui, dar nu e așa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x