Antena Căutare

De ce angajații din restaurantele fast food trebuie să poarte șepci. Care e adevăratul motiv. Ei trebuie să aibă capul acoperit

De câte ori intrăm în restaurantele fast food, ne așteptăm ca servirea să fie rapidă și eficient,angajații să fie foarte atenți la cerințele noastre, să nu ne greșească comenzile și să aibă o ținută impecabilă.

Aproape în restaurantele fast food, angajații au o uniformă pe care trebuie să o respecte. Pe lângă tricou sau cămașă cu sigla brandului, aceștia poartă și șort, dar și o șapcă. Mulți arc rede că acea șapcă ar putea fi folosită pentru a preveni eventualele fire de păr care pod cădea în mâncare. Cu toate acestea, nu e ăsta singurul motiv.

Motivul pentru care angajații din fast food-uri poartă șepci

Cei care lucrează în industrie au povestit care este rolul acestor șepci pe care le poartă chiar și angajații care sunt chei. Angajații care îți preiau comanda și îți aduc pungile cu mâncare, dar și angajații care lucrează în spate, în bucătărie, acolo unde îți pregătesc mâncarea, trebuie neapărat să poarte șapca.

Citește și: De ce obiectele din oglinda retrovizoare par a fi mai departe decât sunt de fapt. Care e explicația specialiștilor

Inițial s-a crezut că e vorba doar de o măsură de igienă. Măsura luată de angajatori nu e ceva ce ține de fashion, ci de regulile sanitare și politica restaurantelor. Șepcile purtate de lucrătorii în restaurantele fast food au același rol ca plasele purtate pe cap de cei care lucrează în cantinele școlilor.

Șepcile și plasele de acest fel previn căderea părului în mâncare, lucru c ear duce la probleme de sănătate ale clientului și apoi la amenzi usturătoare în cazul unui control de la protecția clientului, potrivit Mental Floss.

Este interzis prin lege în unele țări ca lucrătorii din restaurantele fast food, mai ales cei care pregătesc mâncarea în bucătărie, să aibă capetele descoperite.

De ce nu poartă angajații plase de păr în locul șepcilor

“Toți angajații care pregătesc, servesc sau pun mâna pe mâncare sau pe ustensilele de mâncare trebuie să poarte șepci sau please care să le acopere părul, care sunt special făcute să le țină părul departe de mâncare, echipament, ustensile și pungi”, spune legea din California.

Citește și: De ce pernele se îngălbenesc. Explicația specialiștilor și cum să îndepărtăm petele

Totuși, când vine vorba de restaurantele la care te așezi la masă și un ospătar vine să îți ia comanda, atunci barmenii, ospătarii și însoțitorii pot manevra mâncarea fără să poarte șepci sau plase pe cap.

Motivul este că ei reprezintă un risc foarte scăzut de a contamina mâncarea pe care o duc la client sau pe lângă care trec atunci când ajung la mesele clienților. Pe de altă parte, într-un fast food, unde mai mulți angajați fac drumuri între bucătărie și tejghea, este necesar ca bucătarii, casierii și managerii să poarte șepci.

Cu toate acestea, apare întrebarea de ce mulți dintre lucrătorii în fast food nu poartă plase de păr în locul șepcilor, pentru șansele de protecție a mâncării ar fi mai ridicate. Aici e vorba de estetică, tocmai de aceea, au fost alese șepcile.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x