Antena Căutare

De ce au blugii buzunarele false. Explicația simplă, la care puțini s-au gândit

Cele mai multe perechi de blugi au buzunare false, unele foarte mici, cât un deget, aplicate chiar deasupra buzunarelor propriu-zise. Care este scopul lor? Sunt utile? Iată cu ce explicații vin producătorii de haine.

Posteriorul unei femei îmbrăcate în blugi deschiși la culoare cu buzunare la spate Galerie
La ce folosesc buzunarele false de la blugi. Scurtă istorie a buzunarelor | Shutterstock

Unii creatori de modă și foarte mulți dintre împătimiții de shopping de haine susțin că o ciudățenie vestimentară o reprezintă buzunarul fals. Acesta e întâlnit mai des la blugii de damă, dar apare uneori și la cei bărbătești, la sacouri, rochii și multe alte obiecte de îmbrăcăminte.

La prima vedere, buzunarul fals pare util - acolo ar putea încăpea o brichetă, telefonul sau niște chei, însă la o privire mai atentă, cumpărătorii observă că nu pot introduce nimic în el pentru că nu există decât ca formă. Nu are adâncime, așa că nu poate fi pus nimic înăuntru.

Care este adevăratul motiv pentru care blugii au buzunare false. Ce spun specialiștii în modă

De ce recurg, totuși, producătorii și fabricile de confecții la aceste buzunare false dacă nu sunt neapărat practice? Sunt acolo ca să ne păcălească, o iluzie optică? Sunt aplicate din rațiuni pur estetice?

Răspunsul este simplu, potrivit Mental Floss. Ele sunt parte din design și atât. Sunt articole vestimentare care au anumite croieli și tăieturi mai mult sau mai puțin sofisticate, iar un buzunar clasic le-ar altera forma și țesătura.

Practic, hainele respective nu ar mai arăta la fel de bine pe un client care are obiceiul să stea cu mâinile în buzunare, de exemplu. Confecționarii aleg să aplice, în schimb, un buzunar fals, care dă bine acolo unde e pus, dar nu are nicio funcționalitate.

Când și cum au apărut primele buzunare. Istoria blugilor moderni

Primele forme de buzunare au apărut undeva în secolul al XVII-lea. Pe atunci, ele erau ca niște genți detașabile pe care le foloseau doar femeile la anumite ocazii. Ele își puneau acolo oglinzi, chei și mici jurnale. Ulterior, aceste buzunare au început să fie cusute pe haine și au devenit și practice, îmbunătățind vizibil silueta doamnelor.

Istoria blugilor moderni se leagă în special de Levi Strauss, care, odată ajuns în New York, a intrat în afaceri cu ţesături şi haine datorită fratelui lui. În 1872, Strauss a primit o ofertă de la Jacob Davis, un croitor din Reno, Nevada, care i-a cerut să îmbunătăţească durabilitatea pantalonilor clienţilor săi.

Levi Strauss a ajuns astfel să inventeze capsele pentru buzunare. Așa a început istoria pantalonilor indigo cum îi ştim astăzi.

Tot în acea era a creat și celebrul buzunar extrem de mic, de la pantaloni sau jeanși, aflat în dreapta, deasupra buzunarului mare. Se spune că acolo își țineau bărbații ceasul acum câteva sute de ani. În ziua de azi, cu puțin efort, încap câteva monede, cheile sau chiar unele carduri.

De ce folosește Familia Regală telefoane vechi, cu fir. Un expert regal a explicat care este motivul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x