Antena Căutare

De ce nu trebuie să folosești cârlige atunci când îți pui rufele la uscat. Vei renunța definitiv la acest obicei dacă afli motivul

Descoperă de ce nu trebuie să folosești cârlige atunci când îți pui rufele la uscat. Vei renunța definitive la acest obicei dacă afli care sunt consecințele.

Galerie
Descoperă de ce nu trebuie să folosești cârlige atunci când pui rufele la uscat | sursa foto: Profimedia

Aproape că toată lumea are acasă cel puțin un set de cârlige, folosit la prinsul rufelor pe sârmă, atunci când vrei să le pui la uscat. Totuși, un expert a explicat de ce acest obicei este nociv și trebuie să renunți al el dacă ții la hainele tale. Descoperă în rândurile de mai jos de ce nu trebuie să folosești cârlige atunci când îți pui rufele la uscat.

De ce nu trebuie să folosești cârlige atunci când îți pui rufele la uscat. Vei renunța definitiv la acest obicei dacă afli care sunt consecințele.

De plastic sau de lemn, mai mici sau mari, cu model clasic sau model modern, cârligele sunt nelipsite din casele românilor. Acestea sunt folosite la prinsul rufelor pe sârmă, pentr ca acestea să stea netede și să se usuce mai rapid.

Totuși, acest obicei se pare că este unul nociv pentru haine și trebuie evitat. Un expert de la un brand celebru de obiecte vestimentare a explicat cât de nocive sunt cârligele, de fapt.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: O mamă a descoperit cel mai simplu truc pentru a usca rapid rufele. A făcut economie la curent și rezultatul i-a uimit pe mulți

„Evită să folosești cârlige atunci când pui hainele la uscat, căci acest lucru poate micșora durata de viață a hainelor tale. Acestea pot lăsa, prin presiunea pe care o exercită, anumite urme permanente în țesătură, mai ales facă vorbim despre materiale fine. Acest lucru va grăbi uzarea produsului vestimentar. În plus, deși se spune că e bine să usuci hainele la soare, fiindcă are proprietăți antimicrobiene, nu uita că razele acestuia pod determina decolorarea țesăturii”, a explicat expertul, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Poți folosi umerașe dacă vrei ca bluzele și tricourile să se usuce fără să se șifoneze prea tare. Tot pentru păstrarea îndelungată a țesăturii e indicat să folosești un detergent blând și un balsam de rufe.

Iată un alt truc pentru curățarea rufelor. Deși mașinile de spălat moderne fac cea mai mare parte a muncii, putem îmbunătăți semnificativ rezultatele spălării și economisi mult timp folosind un singur truc simplu. Șervețelele umede ajută la îndepărtarea scamei și a părului de pe haine.Mai mult, acționează ca niște absorbante care curăță bucăți mici de material textil, blană și păr. Toate aceste particule se acumulează pe șervețelele umede și, ca rezultat, hainele sunt mult mai curate. Nu introduce în mașina de spălat mai mult de trei șervețele umede. Odată ce tamburul începe să se rotească, șervețelele vor fi amestecate cu hainele și vor aduna părul sau scama. Pentru a obține rezultatele dorite, ar trebui să folosești șervețele umede noi la fiecare spălare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x