Antena Căutare

De ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. Mulți români fac această greșeală

Descoperă de ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. Mulți români fac această greșeală, fără să știe care sunt consecințele.

Galerie
Descoperă de ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă | sursa foto: Shutterstock

Cele două legume sunt nelipsite din casele românilor, însă puțini sunt cei care știu de ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. O femeie a explicat care este motivul și ce se întâmplă, de fapt, dacă faci acest lucru.

De ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. Mulți români fac această greșeală

Ceapa și cartofii sunt cu siguranță cele mai folosite legume din bucătăria românească. Fie că sunt folosite la ciorbe sau tocănițe, fie că sunt folosite pentru salate, aceste două legume sunt nu doar extrem de accesibile la preț, ci și pline de savoare.

Citește și: Care este cel mai bun loc pentru depozitarea cartofilor. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta

Articolul continuă după reclamă

Tocmai de aceea, numeroși români au în permanență astfel de legume în casă, însă puțini sunt cei care știu de ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. O femeie a dezvăluit totul prin intermediul unui clip video publicat pe pagina sa de Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nikole Goncalves, o cunoscută și apreciată autoare de rețete culinare, a explicat de ce nu trebuie să pui cartofii lângă ceapă. Potrivit acesteia, cartofii nu trebuie lăsați niciodată în punga de plastic în care au fost cumpărați, ci puși într-o pungă maro de hârtie, pentru a păstra prospețimea legumei cât mai mult timp cu putință. În plus, cartofii nu trebuie puși la frigider, ci într-un loc răcoros și umbros, departe de ceapă.

Motivul? Ceapa eliberează niște mirosuri ca niște gaze care favorizează apariția mugurilor la cartofi și grăbește astfel stricarea tuberculilor.

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi încolțiți și ce efecte pot apărea. Ce trebuie să faci dacă ai astfel de tuberculi

Cartofii cresc în pământ și oamenii consumă rădăcina, căci restul plantei este otrăvitor. Toți cartofii conțin toxine naturale numite glicoalcaloizi: solanina și chaconina, însă mugurii de pe suprafața legume au o concentrație și mai mare. Potrivit oamenilro de știință, cu cât un cartof prezintă mai mulți muguri (zone încolțite), cu atât conținutul de glicoalcaloizi crește nu doar în excrescențe, ci și în tubercul.

Acești compuși dau un gust amărui cartofului încolțit și, în plus, mai pot cauza probleme digestive. Potrivit specialiștilor de la National Capital Poison Center din Statele Unite ale Americii, consumul prea mare de glicoalcaloizi poate cauza stări de vomă, dureri abdominale, diaree, dureri de cap, febră și chiar deces (în cazuri foarte rare).

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x