Antena Căutare

De ce bărbații au dificultăți în a le asculta pe femei. Explicațiile experților

Fie că este un iubit, un frate sau un amic, știm cu toții un bărbat care nu se prea pricepe la ascultat. Culmea e că asta chiar nu ține de multe ori de plictiseală, spun experții, care oferă alte explicații dovedite legate de acest subiect.

Conversatie femeie-barbat, la o masa. Femeia este deranjata de barbatul care nu o intelege, are un megafon din care ies cuvinte Galerie
De ce bărbații pot avea dificultăți în a le asculta pe femei. Explicațiile experților | Shutterstock

Cei mai mulți dintre bărbați chiar au dificultăți în a le asculta pe femei, susțin experții. E o realitate, iar explicațiile pot fi diferite de la un individ la altul. Un motiv ar fi că bărbații percep diferit, pur și simplu, vocea persoanelor de sex opus. Jurnaliștii de la Bright Side au găsit informații legate de creierul masculin și abilitățile bărbaților de ascultare.

De ce bărbații au dificultăți în a le asculta pe femei. Explicațiile experților

Un studiu complex arată că activitatea cerebrală a bărbaților se comportă diferit atunci când aceștia aud o voce de femeie. Vocea unei femei face creierul bărbatului să lucreze mai mult.

Mai concret, activitatea cerebrală a acestuia crește atunci când aude o voce de femeie, comparativ cu momentul când acesta ascultă un alt bărbat vorbind. Se pare că activitatea cerebrală a unui bărbat este "pusă mai mult la muncă" în cazul unei discuții cu o femeie deoarece bărbatul trebuie să facă un anume efort, cum ar fi să descifreze și să înțeleagă ce vrea să spună partenera de dialog.

Citește și: De ce ajung cuplurile să semene după un timp petrecut împreună. Iată cel puțin șase motive

Totodată, vocile femeilor sunt mai puțin autoritare de regulă, iar bărbații tind să ia în serios mai degrabă acele voci care le seamănă, adică cele joase, groase, corelate cu un nivel ridicat de testosteron.

De fapt, studiul relevă ideea că oamenii, în general, par să aibă mai multă încredere în persoanele cu voci joase, fie bărbați, fie femei, și că acestea sunt preferate în roluri de conducere. Cum cele mai multe femei au voci ascuțite, acesta ar putea fi un alt motiv pentru care bărbații tind să nu fie așa buni ascultători când au o conversație cu ele și să nu ofere aceeași atenție pe care o acordă unui partener de același sex.

O altă diferență între vocea de bărbat și cea de femeie: când femeile vorbesc, folosesc mult mai multe sunete decât bărbații și felul în care o fac este și mai melodios. Așadar, fiind mai complexă, vocea unei femei e mai greu de descifrat, iar asta poate duce la unele dificultăți ale bărbaților în a asculta și a înțelege imediat ce vrea să spună partenera de dialog.

Citește și: De ce arătăm mai bine în oglindă decât în realitate. Citește explicațiile experților

Și mai e ceva, spun experții, care trebuie lămurit. Un mit urban. Știm cu toții ce se spune: femeile vorbesc mai mult decât bărbații. Se pare că nu e deloc adevărat acest lucru, iar contextul este foarte important. Cercetările au arătat că bărbații sunt cei care vorbesc mai mult decât femeile în anumite circumstanțe, iar în altele conjuncturi, femeile vorbesc mai mult decât ei.

De ce îmbătrânesc femeile mai rapid decât bărbații. Iată ce explicații există...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x