Antena Căutare

De ce îmbătrânesc femeile mai rapid decât bărbații. Iată ce explicații există

Nu este un secret faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Acest lucru pare o veste bună pentru doamne, dar există un lucru pe care nu îl știau, poate. Se pare că femeile îmbătrânesc, totuși, mai repede decât bărbații. Iată câteva motive, de la sarcină și până la menopauză, dar nu se încheie aici lista.

Conceptul îmbătrânirii. Jumătate de față de femeie bătrână și jumătate de față de femeie tânără Galerie
De ce îmbătrânesc femeile mai rapid decât bărbații. Iată ce explicații există | Shutterstock

Jurnaliștii de la Bright Side au vorbit cu specialiștii și au aflat motivele pentru care femeile îmbătrânesc mai devreme decât bărbații, chiar dacă acestea trăiesc mai mult, în general.

Un motiv este stresul. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la a avea o criză psihică, mai ales dacă stresul este cauzat de job-ul pe care acestea îl au, potrivit unui medic specialist, doctorul Judith Mohring. În plus, diferența hormonală dintre bărbați și femei contează și ea enorm, iar fluctuațiile hormonale sunt asociate cu depresia. Mai mult, tulburarea afectivă sezonieră (acel tip de depresie corelat cu schimbarea anotimpurilor) afectează mai mult femeile decât bărbații, astfel că stresul constant, cumulat din aceste situații, duce inevitabil la îmbătrânirea timpurie a acestora.

Citește și: De ce ajung cuplurile să semene după un timp petrecut împreună. Iată cel puțin șase motive

Totodată, femeile care au născut îmbătrânesc mai repede decât cele care nu au născut. Un studiu realizat la Universitatea George Mason din Virginia, Statele Unite, a dovedit că sarcina face o femeie să arate cu până la 11 ani mai în vârstă. Problema este că femeile care au născut au telomeri mai scurți decât cele care nu au avut niciodată un copil. Cu cât telomerii unei femei sunt mai scurți, cu atât aceasta arată mai în vârstă. În plus, stresul din timpul sarcinii este ceva obișnuit, ceea ce accelerează și mai tare procesul de îmbătrânire.

Citește și: Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea

Următorul motiv se leagă de diferențele de la nivel de piele. Bărbații au pielea, în general, cu 25% mai groasă decât femeile, dar procentul poate varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, ridurile bărbaților sunt mult mai adânci decât ale femeilor, deși sunt mai puține la număr.

Citește și: De ce arătăm mai bine în oglindă decât în realitate. Citește explicațiile experților

Un alt motiv este că nivelurile de testosteron sunt diferite. Și bărbații, și femeile au estrogen și testosteron, e un lucru cunoscut, doar că nivelurile acestor hormoni sexuali diferă.

Experții au arătat că atât testosteronul, hormonul masculin, cât și estrogenul, hormonul feminin, încetinesc îmbătrânirea, atât că producția estrogenului scade mai repede decât cea a testosteronului pe măsură ce trece timpul. Iată de ce femeile sunt primele care au riduri.

Menopauza își spune și ea cuvântul. Când femeile trec prin menopauză, corpul lor încetează să mai producă colagen, iar asta duce la pierderea elasticității pielii.

De ce nu trebuie să speli ouăle înainte de consum. Ce se întâmplă cu acestea la contactul cu apa... De ce bărbații au dificultăți în a le asculta pe femei. Explicațiile experților...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x