Antena Căutare

De ce în pachetele cu ardei în trei culori nu se pun și ardei verzi, de fapt. Explicația care i-a surprins pe mulți

Pachetele cu ardei de diferite culori nu conțin, în cele mai multe dintre situații, ardei verzi. Se pare că există și o explicație pentru acest lucru.

pachet de ardei in trei culori Galerie
Descoperă care este motivul pentru care ardeii verzi nu se pun în pachetele cu ardei în trei culori | sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță ai observat la supermarket faptul că, de cele mai multe ori, pachetele de ardei în trei culori nu includ și culoarea verde. Se pare că există o explicație pentru acest motiv.

Ardeii sunt unele dintre cele mai consumate legume nu doar în România, ci și în numeroase alte țări. Mulți preferă să cumpere pachetele ce conțin trei culori diferite. Dacă ai observat că verdele lipsește, de obicei, din aceste pachete, atunci descoperă în rândurile de mai jos care este explicația.

De ce în pachetele cu ardei în trei culori nu se pun și ardei verzi, de fapt. Explicația care i-a surprins pe mulți

Ardeii sunt unele dintre cele mai consumate și îndrăgite legume. La salate, în mâncărurile gătite de tip tocănițe sau în mixuri asiatice, aceștia conferă nu doar un plus de savoare, ci și o adevărată încântare din punct de vedere vizual. Bogați în vitamine și antioxidanți, ardeii sunt recomandați chiar și în cele mai drastice diete de slăbit sau în dietele medicale diverse.

Citește și: De ce nu trebuie să folosești șamponul sau săpunul lichid de la cazare. Un manager de hotel a recunoscut totul

Cei care merg frecvent la supermarket știu că la rafturi pot găsi, de cele mai multe ori, și varianta de pachet cu ardei în trei culori. Puțini sunt însă cei care știu de ce aceste pachete conțin doar ardei roșii, galbeni și portocalii, deși ardeiul verde este mult mai accesibil.

Se pare că motivul pentru care ardeii verzi nu sunt incluși în pachetele cu ardei de trei culori are legătură, în principal, cu prețul. Ardeiul verde este cel mai comun și deci, cel mai ieftin dintre toți. Mai exact, aceștia sunt cu aproximativ 40% mai ieftin decât cei roșii, galbeni sau portocalii. Iată așadar și motivul pentru care ardeii verzi nu sunt puși în pachetele cu ardei în trei culori.

Citește și: De ce trebuie să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Secretul bucătarilor pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

„Să pui un ardei verde, mult mai ieftin, într-un pachet cu ardei roșii, galbeni și portocalii, va da cumpărătorilor senzația că nu au parte de o ofertă bună. Cumpărați separat, cei verzi sunt mult mai ieftini, așa că nu e convenabil să îi plătești la preț de ardei roșii, galbeni sau portocalii”, a explicat Robert Schueller pentru cei de la eatingwel.com.

În plus, mai există un motiv. Ardeii verzi sunt folosiți, în general, în preparatele gătite, în timp ce cei roșii, portocalii și galbeni pot fi folosiți la salate sau la preparate mai puțin gătite, căci au un gust dulce.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x