Antena Căutare

De ce mașina de spălat are geamul curbat, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu

Cu siguranță ai observat că mai toate modele de mașini de spălat au geamul curbat, dar puțini sunt cei care știu care este explicația acestui detaliu, de fapt.

imagine cu o masina de spalat rufe Galerie
Descoperă de ce mașinile de spălat rufe au geamul curbat | sursa foto: Profimedia

În zilele noastre există o mașină de spălat în aproape orice locuință și, indiferent de model sau firma producătoare, toate au ceva în comun: geamul curbat. Descoperă în rândurile de mai jos care este motivul pentru care sticla are o asemenea formă, de fapt.

De ce mașina de spălat are geamul curbat, de fapt. Explicația pe care nu mulți o cunosc

O tânără pe nume Renae, care își spune @renduh pe TikTok, a dezvăluit care este adevăratul motiv pentru care mașina de spălat are geamul curbat.

Renae, care este specialist în materie de electrocasnice, a dezvăluit în mediul online de ce există un asemenea geam la mașinile de spălat rufe, totul în cadrul unui clip video ce a fost publicat pe TikTok și care a făcut imediat senzație.

Citește și: O tânără a dezvăluit un truc incredibil la mașina de spălat. Ce a descoperit când a scos sertarul unde se pune detergent

„Dacă ai sau ai avut o mașină cu încărcare frontală, atunci cu siguranță ai observat geamul curbat. Există mai multe motive pentru care s-a optat pentru acest design. Principalul motiv constă în faptul că acest lucru permite rufelor să steam ai adunate, mai ales în timpul ciclului de spălare. Hainele vor fi împinse în interiorul tamburului, lucru necesar la modelele cu încărcare frontală. La modelele de mașini cu încărcare prin partea de sus, acest detaliu nu este necesar, căci gravitația își face singură treaba”, a dezvăluit tânăra, potrivit celor de la mirror.co.uk.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Așa cum era de așteptat, clipul video a ajuns viral și a adunat numeroase reacții și vizualizări de la oameni din întreaga lume. Nu puțini au fost cei care s-au mirat atunci când au aflat de ce mașina de spălat are geamul curbat.

Citește și: La câte grade ar trebui să folosești mașina de spălat pentru a economisi energie electrică. Trucul care îți micșorează facturile

ÎMai mult decât atăt, experții susțin că setările mașinii de spălat v-ar putea ajuta să economisiți bani și să aveți în continuare hainele proaspete și curate.

Experții susțin că e suficient să scădeți o treaptă la temperatura apei pentru a micșora semnificativ factura la energia electrică. Iată la câte grade e mai ieftin să spălați și cu cât pot scădea costurile.

Potrivit Energy Saving Trust, dacă începeți să spălați hainele la 30 de grade în loc de 40 ați putea economisi semnificativ, mai ales dacă folosiți mult mașina de spălat.

„Folosiți apă rece sau un ciclu de 30°C acolo unde este posibil. Este probabil să aveți nevoie de temperaturi mai mari doar pentru haine deosebit de murdare, pete urâte sau lenjerie de corp.”, au explicat experții.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x