Antena Căutare

La câte grade ar trebui să folosești mașina de spălat pentru a economisi energie electrică. Trucul care îți micșorează facturile

Costurile la energia electrică au crescut și consumatorii caută tot felul de metode pentru a micșora facturile. Un pas simplu pentru a reduce decontul la energie este reducerea temperaturii la care vă spălați hainele.

femeie care seteaza temperatura la masina de spalat haine
Facturile la energia electrică au crescut și consumatorii caută tot felul de metode pentru a micșora facturile. Un pas simplu pentru a reduce factura la energie este reducerea temperaturii la care vă spălați hainele. | Shutterstock.com

Setările mașinii de spălat v-ar putea ajuta să economisiți bani și să aveți în continuare hainele proaspete și curate.

Experții susțin că e suficient să scădeți o treaptă la temperatura apei pentru a micșora semnificativ factura la energia electrică. Iată la câte grade e mai ieftin să spălați și cu cât pot scădea costurile.

Citește și: Jazmyne Day a slăbit 60 kg și a investit peste 40.000 de dolari în operații estetice. Cum arăta înainte de transformare

La câte grade ar trebui să spălați pentru a economisi curent

Potrivit Energy Saving Trust, dacă începeți să spălați hainele la 30 de grade în loc de 40 ați putea economisi semnificativ, mai ales dacă folosiți mult mașina de spălat.

„Folosiți apă rece sau un ciclu de 30°C acolo unde este posibil. Este probabil să aveți nevoie de temperaturi mai mari doar pentru haine deosebit de murdare, pete urâte sau lenjerie de corp.”, au explicat experții.

Dacă aveți o mașină de spălat care are program de spălare la 20 de grade, atunci veți putea economisi și mai mult. În urma unor teste, s-a constatat că reducerea temperaturii de la 40 la 20 de grade a redus ”dramatic” costurile de funcționare, chiar și cu 62%. Dacă treceți de la 40 la 30 de grade, specialiștii susțin că puteți reduce consumul de energie cu 38%.

Citește și: Un bebeluș s-a născut prematur, având doar 450 de grame și un esofag ce nu lega gura de stomac. Ce au descoperit medicii apoi

„În timp ce puterea de curățare a fost puțin mai slabă la 20, comparativ cu 40 de grade, am constatat că trecerea la un detergent lichid a ajutat și ar trebui să fie de ajuns pentru articolele fără pete”, au mai notat specialiștii, conform The Sun.

Spălarea la o temperatură mai scăzută poate ajuta, de asemenea, la păstrarea culorii hainelor. Totuși, dacă alegeți mereu o temperatură mai scăzută, este important să alegeți, măcar o dată pe lună, să spălați la minim 40 de grade pentru a păstra cuva curată.

Ce haine se spală bine la 30 de grade

Și există unele articole pe care e mai bine să le spălați la temperaturi mai mari de 20, inclusiv lenjerie de pat din bumbac, hainele pentru bebeluși, prosoapele și hainele sport.

Pentru articolele care sunt foarte murdare, este mai eficientă o spălare la 30 sau 40 de grade.

Suma exactă pe care o puteți economisi prin reducerea temperaturii spălării rufelor va depinde de mașina de spălat și de cât de des o utilizați.

Citește și: Credea că e balonată și medicii au descoperit că problema e mult mai gravă. De ce arăta așa abdomenul ei

Antonia s-a filmat în timp ce mănâncă, azi face o adevărată avere pe TikTok. Cât costă să o privești timp de un minut la... El e băiatul care are o coadă lungă de 70 de centimetri! Cum arată și de ce cred părinții lui că e un zeu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x