Antena Căutare

De ce nu e bine să îți smulgi firele albe din cap. Un specialist a explicat ce se întâmplă, de fapt

Specialiștii au explicat de ce nu e bine să smulgi firele albe de păr, dar și care sunt efectele la care ar trebui să te aștepți.

mana unei persoane care smulge cu penseta un fir alb de păr
Diferiți specialiști au explicat ce se întâmplă dacă smulgi firele albe de păr, de fapt | sursa foto: Shutterstock

Atunci când observăm că au apărut fire albe de păr în cap am putea simți nevoia fie să le acoperim cu vopsea sau diferite produse de colorare, fie să le smulgem. Totuși, un specialist a explicat ce se întâmplă dacă rupi aceste fire de păr, dar și de ce nu e bine să le smulgi. Puțini cunosc care este efectul, de fapt.

De ce nu e bine să îți smulgi firele albe din cap. Ce se întâmplă, de fapt

Sunt numeroase persoane care consideră că smulgerea firelor albe de păr va preveni apariția altora și va favoriza creșterea firelor sănătoase. Sunt însă și mulți care cred că acest lucru va face să apară și mai multe fire albe. Care este, totuși, adevărul? Un specialist în domeniul produselor de îngrijire dedicate podoabei capilare a dezvăluit faptul că eliminarea părului care și-a pierdut pigmentul este un obicei ce trebuie evitat. Iată, așadar, în rândurile de mai jos, de ce nu e bine să smulgi firele albe de păr.

Citește și: Ea este femeia care se simte atât de bine în pielea sa încât refuză să se mai ”bărbierească”. De ce îi crește păr pe față

„Dacă smulgi firele albe de păr nu înseamnă că vor crește altele, mult mai multe la număr. Este o idee ce nu este demonstrat științific. Este un lucru cât se poate de firesc să pierzi până la 159 de fire de păr pe zi, dar între firele albe și cele colorate, sănătoase, nu există vreo legătură”, a dezvăluit Mirza Batanovic, potrivit celor d el huffpost.com.

Ce se întâmplă dacă smulgi firele albe de păr din cap? Potrivit lui Michael Van Clarke, un celebru stilist din Londra, dacă smulgi un fir de păr alb practic pornești un nou ciclu de creștere, ce are loc în trei luni. După vârsta de 20 de ani, un ciclu al firului de păr durează în jur de 5 ani. De fiecare dată, firul de păr va crește o idee mai subțire și va rezista ceva mai puțin pe scalp. Orice fir de păr are un număr limitat de cicluri de creștere.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai fire albe de păr și care sunt cauzele. Semnul ce te trimite imediat la medic

Așadar, dacă smulgi firele de păr de pe cap ai putea să scurtezi ciclul de viață al acestora. În plus, un alt celebru stilist pe nume Jennifer Korab a explicat faptul că există și alte riscuri: „Dacă smulgi firele alnbe de păr ai putea să traumatizezi foliculul și să favorizezi astfel apariția unei infecții sau a unor porțiuni de chelie”.

Firele albe sunt o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire, așa că numărul va crește odată cu vârsta. Trăsăturile genetice, stresul, bolile precum cele autoimune sau degenerative sau agresiunea produsă de unele produse cosmetice pot influența acest proces de albire.

Citește și: Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x