Căutare Live

Ce înseamnă dacă ai fire albe de păr și care sunt cauzele. Semnul ce te trimite imediat la medic

Atunci când ai observat că ai și fire albe de păr pe cap, cu siguranță primul gând al tău a fost acela că îmbătrânești. Totuși, medicii trag un semnal de alarmă și explică ce afecțiune se poate ascunde în spatele unor fire albe de păr.

Descoperă ce înseamnă dacă începi să ai prea multe fire albe de păr în cap

sursa foto: Profimedia

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, albirea este un fenomen cât se poate de firesc. În funcție și de gene, unele persoane albesc mai târziu decât altele. Totuși, medicii au ajuns la concluzia că firele albe pot fi un semn clar al unei probleme medicale. Descoperă care este cauza.

Ce înseamnă dacă ai fire albe în cap și cu ce afecțiune ai putea să te confrunți

Studiile recente au scos la iveală faptul că firele albe de păr nu sunt doar un indicator al vârstei unei persoane, ci și un bun indicator pentru sănătate. Astfel, potrivit cercetătorilor, firele albe de păr pot indica despre o persoană faptul că are un nivel ridicat de colesterol.

În lipsa unor analize de sânge, acest semn te poate ajuta să descoperi la timp faptul că trebuie să faci o vizită la medic.

Citește și: Ce a dezvăluit nutriționistul Mihaela Bilic, despre colesterolul mărit și statine. Ce a ieșit la iveală

Atunci când colesterolul atinge un nivel ridicat, pacienții riscă să se confrunte cu boli de circulație, infarct, accident vascular cerebral (AVC) și numeroase alte boli de inimă. Ceea ce este important de reținut este faptul că un nivel mare de colesterol nu va da persoanei în cauză simptome, așa că singurul mod de-a afla că ai așa ceva este un test de sânge. Un alt semn, dar nu la fel de precis, este apariția firelor albe de păr, fără o posibilă explicație genetică sau de vârstă înaintată.

Citește și: Ce înseamnă dacă ai aceste linii negre sau maro pe unghii, de fapt. Semnul ce te trimite imediat la medic

Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea John Hopkins. Într-un experiment realizat pe șoareci, aceștia au oferit o dietă normală, standard, și una bogată în grăsimi. După câteva săptămâni a ieșit la iveală faptul că rozătoarele hrănite cu o dietă bogată în grăsimi au început să piardă păr și chiar să albească sau să prezinte probleme cu pielea.

Pe măsură ce experimentul a continuat, mai bine de 75% dintre șoarecii cu dietă bogată în grăsimi au început să aibă aceste simptome, arată cei de la thesun.co.uk.

Experimentul a scos încă o dată în evidență cât de importantă este o dietă sănătoasă pentru organism, dar și ce efecte nebănuite poate avea consumul exagerat de grăsimi, ce duce la apariția colesterolului.

Dintre alimentele care favorizează creșterea colesterolului se numără:

  • alimentele de tip fast food, prăjelile
  • cărnurile grase, mezelurile, conservele, ouăle (este permis doar albușul și nu mai mult de 1-2 gălbenușuri/săptămână), pastele făinoase cu ouă, fasolea boabe, mazărea boabe,
  • grăsimile animale: unt, smântână, frișcă, slănină, untura.
  • dulciurile preparate cu ouă, cremele cu unt, frișca, înghețata, prăjiturile cu fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciocolata.

Alte cauze posibile pentru albirea părului: vopsirea părului sau folosirea anumitor produse cosmetice, traume sau probleme emoționale, depresie, nivel ridicat de stres, carențe de vitamine, boli autoimune etc.

Ce se întâmplă dacă folosești bețișoare de urechi. Care sunt riscurile și de ce nu trebuie să le utilizezi...
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Pentru momentele în care prietenii vin în vizită și dorești să-i surprinzi cu ceva dulce,...
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022. Săgetătorii suferă din dragoste. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022 vine cu multe transformări pentru nativii din zodia...
Parteneri
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Catine.ro
Ultimele știri
x