Antena Căutare

De ce nu e bine sa te tunzi în săptămâna de dinaintea Pastelui. Ce se întâmplă dacă faci asta în Vinerea Mare

Din bătrâni se spune că nu este bine să te tunzi în Săptămâna Mare, cu atât mai puțin în Vinerea Mare. Iată ce susțin superstițioșii că se poate întâmpla dacă faci asta.

colaj de imagini cu tunsoare, oua, preoti si o batrana Galerie
Din bătrâni se spune că nu este bine să te tunzi în Săptămâna Mare, cu atât mai puțin în Vinerea Mare. Iată ce susțin superstițioșii că se poate întâmpla dacă faci asta. | Shutterstock.com

Există o mulțime de superstiții legate de Săptămâna Mare și de Paște. Credincioşii cred că, dacă ţin post negru în Vinerea Seacă, vor fi feriţi de rele şi vor rămâne sănătoși.

De asemenea, cei din Moldova şi Bucovina cred că dacă ţin post negru se vor vindeca de bolile de piele.

Citește și: De ce chiuveta din bucătărie este poziționată lângă fereastră. Există mai multe motive

Mai mult, înainte de Paște nu este bine să fie consumate mâncăruri care conţin oţet, pentru că Mântuitorului Iisus Hristos i s-a dat să bea oţet.

O altă superstiție legată de această mare sărbătoare are legătură cu coafura. Mai exact, unele persoane consideră că nu este de bun augur să te tunzi în săptămâna de dinaintea Paștelui, cu atât mai puțin în Vinerea Mare.

Citește și: De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton. Explicația pe care nu mulți o știu

Superstiții Săptămâna Mare: De ce nu este indicat să te tunzi în Vinerea Mare

Există două credințe legate de tunsorile făcute în Vinerea Mare, în funcție de zonele de unde provin.

În unele localități din Moldova, tradiţia spune că cei care îşi vor tunde părul în Vinerea Mare nu vor avea nevoie să meargă la stomatolog pe parcursul întregului an. Astfel, tăierea părului în această zi are puterea de a-l feri pe om de dureri de dinţi.

În restul țării, nu se merge la frizer în săptămâna de dinaintea Paștelui. Bătrânii spun că nu e bine să te tunzi în Vinerea Mare, întrucât se tem că le va muri cineva din familie.

Citește și: De ce nu este bine să dăruiești ceasuri persoanei iubite. Ce se spune din bătrâni despre acest gest

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x