Antena Căutare

De ce spunem ”Alo” atunci când răspundem la telefon. Cum a pornit acest obicei

”Alo” este salutul pe care cei mai mulți oameni îl utilizează atunci când răspund la telefon. De-a lungul istoriei, acest cuvânt a fost auzit în miliarde de convorbiri telefonice. Iată cine l-a inventat.

femeie care sta jos si vorbeste la un telefon cu husa rosie
”Alo” este salutul pe care oamenii îl utilizează atunci când răspund la telefon. De-a lungul istoriei, acest cuvânt a fost auzit în miliarde de convorbiri telefonice. Iată cine l-a inventat. | Shutterstock.com

Thomas Edison este cel care a transformat cuvântul ”alo” în salutul care deschide astăzi orice discuție telefonică. Se întâmpla în 1877, la un an de la momentul în care Alexander Graham Bell a inventat telefonul.

Inițial, telefonul a fost brevetat drept un dispozitiv care era capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite. Inventatorul telefonului a stabilit și un cuvânt menit să înceapă toate conversațiile, însă acesta nu s-a păstrat.

Citește și: De ce nu este bine să ții ouăle pe ușa frigiderului. Greșeala pe care toți oamenii o fac. Cum afectează și unde trebuie ținute

Cum începeau conversațiile înainte de cuvântul ”alo”

Este vorba de ”ahoe”, un salut care era utilizat de marinari pentru a opri un vas. Se pare totuși că varianta aceasta nu a fost pe placul publicului. Nu a durat mult și în 1877, Thomas Edison pronunța cuvântul care avea să deschidă, încă de atunci, toate discuțiile telefonice.

Inventatorul becului a fost întrebat de directorul unei companii locale de telegraf care ar fi salutul adecvat pentru a începe o conversație telefonică. Atunci, Thomas Edison a folosit apelativul folosit de englezi la vânătoarea de vulpi: ”Alooo”.

Ba chiar există și o epistolă în care Thomas Edison scrie: ”Alo este salutul telefonic de utlizat pe distanțe mari, fiind cel mai ușor de auzit”. Astăzi, ”alo” se aude indiferent de distanța la care se află interlocutorii.

Citește și: De ce periuțele de dinți au peri de culori diferite și ce arată aceștia, de fapt. E un detaliu important, pe care nu mulți îl știu

De ce nu este bine să ții ouăle pe ușa frigiderului. Greșeala pe care toți oamenii o fac. Cum afectează și unde trebuie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x