Antena Căutare

De ce trebuie să te speli mai întâi pe dinți și apoi pe față. Un celebru medic dermatolog a explicat ce se întâmplă

Un cunoscut medic dermatolog a explicat de ce trebuie să te speli pe dinți înainte de-a te spăla pe față. Explicația i-a surprins pe mulți.

barbat care se spala pe dinti Galerie
Medicul a explicat ce se întâmplă dacă nu respecți această regulă | sursa foto: Profimedia

De cele mai multe ori alegem să ne spălăm pe fațăși abia apoi să ne spălăm pe diniț, însă un cunoscut medic dermatolog a dezvăluit că acest obicei poate aduce numeroase neplăceri și că, de fapt, spălatul pe dinți ar trebui să fie făcut primul. Descoperă în rândurile de mai jos care este explicația.

De ce trebuie să te speli mai întâi pe dinți și apoi pe față. Un celebru medic dermatolog a explicat totul

Fie că ne pregătim dimineața pentru o nouă zi, fie că ne pregătim pentru somnul de noapte, spălatul pe dinți este un tabiet peste care nu ar trebui să sărim, indiferent cât de grăbiți sau de obosiți suntem.

Pentru mulți din noi, spălatul pe față vine înainte spălatul pe dinți, mai ales dacă vrem să ne demachiem sau să eliminăm praful din timpul zilei de pe chip.

Citește și: De ce periuțele de dinți au peri de culori diferite și ce arată aceștia, de fapt. E un detaliu important, pe care nu mulți îl știu

Totuși, un celebru medic dermatolog a tras un semnal de alarmă și a explicat de ce este nociv acest obicei, de fapt.

Este vorba despre doctorul Joyce Park, care a explicat totul în cadrul unui cloip video publicat pe TikTok. Filmarea a devenit virală și a adunat zeci de mii de vizualizări.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Specialistul a explicat care este motivul, de fapt: saliva amestecată cu pasta de dinți poate să rămână pe față, în diferite zone din preajma gurii, și să favorizeze apariția acneii. De aceea, dermatologul recomandă să ne spălăm pe dinți și apoi să ne spălăm pe față, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie, informează cei de la purewow.com.

De ce nu trebuie să uzi periuța de dinți înainte de-a pune pasta, de fapt. Explicația dată de un medic stomatolog

Cel mai probabil, multe persoane obișnuiesc să ude periuța de dinți înainte de-a pune pasta, ca să se spele. Un specialist însă a tras recent un semnal de alarmă și a spus că acest gest este unul ce trebuie evitat. În plus, doctorul, pe nume Sahil Patel, a dezvăluit și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când vine vorba despre curățatul dinților.

„Dacă udăm periuța înainte de-a pune pasta, atunci vom dilua conținutul acesteia. Periuța deja are în interior suficient de multă umezeală. Dacă periuța e udă, atunci ea va face mult mai repede spumă și ne va face să ne clătim gura mult mai repede, pentru a îndepărta excesul”, a dezvăluit expertul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x