Iaurtul este un aliment foarte bun pentru sănătatea noastră, numai că asta depinde de modul în care este fabricat! Majoritatea produselor de acest gen din magazine conţin lapte procesat, adaos de proteine şi chiar lapte praf. În afară de asta, foarte puţine iaurturi din comerţ sunt făcute din lapte românesc.
Să fie bio sau cu fructe, cu grăsimi sau fără. Decizia o ia consumatorul în funcţie de preferinţe sau de dietă. Însă de multe ori, ingredientele de pe etichetă rămân nişte necunoscute.
9 din 10 iaurturi conţin şi alte ingrediente: sunt fabricate din lapte standardizat, din adaosuri proteice, lapte praf, smântână, ceea ce înseamnă că s-a îndepărtat mult de reţeta clasică.
Cifrele sunt îngrijorătoare. Din 45 de tipuri de mărci de iaurt prezente pe piaţă şi analizate de o asociaţie de consumatori din România conțin adaosuri proteice. Doar 1 din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte românesc, iar 13% conţin adaos de smântână.