- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Şi-au început afacerea într-un apartament modest din Capitală, cu numai zece angajaţi, şi au ajuns să conducă primul start-up românesc evaluat la peste un miliard de dolari.
Este povestea a doi tineri IT-işti, care au dezvoltat un program inteligent folosit acum în peste 700 sute de companii din toată lumea.
Daniel Dineş şi Marius Târcă sunt cei doi români care au ridicat un imperiu din nimic. Au pornit de la un crez simplu: inteligenţa artificială este viitorul. Aşa că acum trei ani au pus bazele unei companii care creează roboţi, programe care preiau din atribuţiile angajaţilor şi le automatizează. Au început cu doar câteva sute de lei, într-un birou improvizat, şi au ajuns să aibă 560 de angajaţi din 14 ţări şi un business evaluat la peste un miliard de dolari.
Cei doi români nu se gândeau că vor deveni programatori
„Cel mai interesant este că am făcut asta în doi ani jumătate, pornind de la o echipă de 10 oameni, într-un apartament pe Delea Veche, în frumosul nostru Bucureşti. Ceea ce mi-am dorit eu cel mai mult a fost să devin scriitor. Şi, într-un fel, cred că am devenit un scriitor de software”, a spus Daniel Dineș. În adolescenţă, Daniel nici nu se gândea că va deveni programator.
Iar printre cei pentru care a "scris" se află şi un gigant din Statele Unite. De la americani, românii au învăţat cum să-şi motiveze echipa. Prin respect, încredere şi libertate.
„Noi nu dăm ordine și nici nu evaluăm zilnic ce au făcut angajații. Toate cifrele companiei sunt la îndemâna tuturor. Un lucru pe care trebuie să-l spun. Nu suntem o companie românească, ci una internațională. În România există acest blocaj, această atenție la interior și asta face rău. Abia anul trecut am avut primul client din România”, au declarat ei pentru o publicație economică.
Unul dintre motivele pentru care afacerea celor doi români are un asemenea succes se datorează şi modului în care aceştia se raportează la propriii angajaţi.
Cei doi antreprenori nu se opresc aici: speră ca, în următorii ani, valoarea companiei lor să depăşească cinci miliarde de euro.
Surse: Observator, zf.ro, www.businesscover.ro
Pieţele sunt pline de verdeţuri, dar la preţuri foarte mari! Un kilogram de urzici costă şi 25 de lei... Prima Casă 2018. Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi un apartament...