Roşii, castraveţi, cireşe şi căpşuni sunt doar "botezate" produse româneşti pe multe tarabe.
Înaintea verii, clienţii caută gustul românesc şi plătesc mai mult. Însă, un control a arătat că ceea ce se vinde acum în multe pieţe sunt, de fapt, legume şi fructe aduse din Bulgaria şi Ungaria.
Într-o piaţă din sectorul 1, cireşele, roşiile şi căpşunele sunt "româneşti" doar pe etichetă. De la o tarabă la alta, comercianţii o dau din lac în puţ, atunci când sunt întrebaţi de originea produselor.
Roşiile de import vândute de negustori ca fiind de la noi sunt mai scumpe. Costă 15-20 lei un kilogram, iar cireşele şi căpşunele se vând şi cu 25 de lei kilogramul.
Într-o piaţă din sectorul trei, aceleaşi legume şi fructe se găsesc şi la jumătate de preţ.
Citește mai mult pe observator.tv!