Măsură fără precedent în Sănătate! Ministrul Sorina Pintea propune retragerea acreditării pentru două spitale de urgenţă din ţară, după ce a fost şocată de mizeria pe care a găsit-o, în timpul unor controale neanunţate.
La Ploieşti, pantofii i s-au lipit de podeaua murdară, iar la Târgu Jiu a fost surprinsă să constate că niciun protocol nu este respectat.
Cei care decontează neregulile sunt, la final, tot pacienţii. Dacă spitalele îşi pierd acreditarea, tratamentele la stat se plătesc la fel ca într-o clinică privată.
Nereguli la spitalul din Ploiești
„Erau astenuturile cum nu va imaginati, extraordinar de murdare. Pe jos mi se lipeau pantofii si ar trebui sa fiu multumita! Se spala pe jos dintr-o galeata cu o apa cum nu v-ati dori sa o vedeti. Neagră.”
Este tabloul găsit de ministru în cel mai mare spital de urgenţă din Prahova. Sorina Pintea a vizitat unitatea medicală, noaptea.
Dacă propunerea ministrului Sorina Pintea se va pune în aplicare, înseamnă că fiecare serviciu medical va fi plătit exclusiv din buzunarul pacientului.
Conducerea spitalului nu crede că se va ajunge la astfel de măsuri radicale, deşi, de ani întregi această unitate medicală e în centrul unor scandaluri, după ce pacienţii s-au plâns că împart saloanele cu gândacii sau că medicii îşi tratează bolnavii cu indiferenţă.
Nereguli la spitalul din Târgu Jiu
Al doilea spital pe lista neagră este în Târgu Jiu. Acolo NU mizeria a şocat-o pe Sorina Pintea, ci nerespectarea procedurilor.
„Circuitele nu se respecta sub nicio forma! Confortul pacinetilor e o gluma, pun un barbat cu o femeie in salon, nu conteaza”, a declarat ministrul Sănătății.
Spitalul internează lunar peste 3000 de pacienţi. Costul zilnic al tratamentului se ridică la 600 de lei pentru fiecare bolnav. Banii vor fi plătiţi din bunuzarul pacientului ca într-un spital privat, dacă unitatea va pierde acreditarea.
În afara contractului cu Casa de Sanatate, Spitalul din Târgu Jiu va pierdere finanțări de 6 miloane de euro, proiecte de modernizare aflate in desfășurare.
Cele două spitale ar avea şi alte probleme
Retragerea acreditării nu se face însă de la o zi la alta. Cele două spizale vor intra într-o procedură de monitorizare de un an, apoi Autoritatea de Management a Calităţii în Sănătate va lua o decizie.
La sfârşitul anului trecut, numai 23 de spitale din cele 147 evaluate de autoirităţi îndeplineau condițiile de acreditare.
Dezastru pe o șosea din Vâlcea! Două TIR-uri s-au ciocnit frontal! Unul, care transporta mașini, s-a răsturnat - FOTO... Elevii vor sta mai multe ore la școală, după rezultatele catastrofale de la simulări. Decizia este luată: profesorii nu ...