Antena Căutare

Noi știm ce mâncăm? Ce origine au, de fapt, bucatele românești

Sărbătorile sunt prilejul perfect pentru a ne înfrupta din bucatele preparate cu dragoste pentru familie. Sarmalele, piftia și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. De unde am moștenit noi aceste delicii culinare.

Sărbătorile sunt prilejul perfect pentru a ne înfrupta din bucatele preparate cu dragoste pentru familie. Sarmalele, piftia și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. De unde am moștenit noi aceste delicii culinare.

„Sarmale” - termenul vine din limba turcă și a fost atestat prima dată în România în anul 1917.

Cuvântul are mai multe sinonime, în diferite părți ale țării: gălușcă, puică, perișoară sau purcel. Toate denumirile sunt inspirate din forma sarmalei.

„Piftie” - termenul vine de la greci sau bulgari, iar la origine ar fi un cuvânt persan.

„Cozonac” - cuvântul a fost înregistrat în limba română, la sfârșitul secolului al XIX-lea și vine din greacă, de la un cuvânt care înseamnă păpușă.

Surprizele anului 2018. Cum va fi vremea în toate regiunile din țară... Destinația preferată a românilor pentru petrecerea Anului Nou. Unde își petrec cei mai mulți Revelionul...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x