Rețeta Pui înăbușit în usturoi cu mămăliguță și varză călită este perfectă pentru masa de prânz, sau cină! Nu este greu de preparat și necesită ingrediente puține și la îndemână!
Ingrediente pentru Rețeta Pui înăbușit în usturoi cu mămăliguță și varză călită:
- 1 pui întreg
- sare și piper
- 3 căței de usturoi
- puțin ulei
- 500 gr mălai
- 1200 ml apă
- 2 cepe albe
- 1 kg varză murată
Mod de preparare pentru Rețeta Pui înăbușit în usturoi cu mămăliguță și varză călită
Puiul se porționează, se dezosează, se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei încins, până prinde crustă pe toate părțile.
Doi căței de usturoi se pisează în mojar, cu sare.
Bucățile de pui se așază într-o tavă de cuptor, se ung cu usturoiul pisat și se dau la cuptor, la 180 de grade, acoperite cu hârtie pergament până se pătrund bine. Spre final, se îndepărtează hârtia și se lasă bucățile de pui să prindă culoare.
Între timp, se prepară o mămăliguță în modul clasic.
Sfatul lui Chef Berry este ca atunci când se formează cocoloașe în mămăliguță, să se adauge puțin ulei sau unt, iar acestea se vor desface.
În uleiul în care s-a prăjit puiul se adaugă un cățel de usturoi și ceapa tocată. Când ceapa este călită, se adaugă varza tocată julien și se amestecă bine, pentru a se pătrunde uniform.
Aceasta va fi garnitura la deliciosul Pui înăbușit în usturoi și mămăliguță.
Cum se prepară cele mai grozave Coaste de porc marinate în bere? Rețeta lui Chef Berry... Rețete pentru masa de Crăciun. Rețetă de Turtă dulce cu gust de copilărie...