Antena Căutare

Se expun zilnic! Siguranța rutieră, ignorată de mii de conducători auto din România

Campania Think Twice continuă. Ne propunem prin acest demers să atragem atenţia asupra unor subiecte, unele dintre ele considerate tabu, să găsim soluţii şi să rămânem implicaţi în buna dumneavoastră informare pentru ca fiecare decizie pe care o luaţi să fie bine cântărită.

Campania Think Twice continuă. Ne propunem prin acest demers să atragem atenţia asupra unor subiecte, unele dintre ele considerate tabu, să găsim soluţii şi să rămânem implicaţi în buna dumneavoastră informare pentru ca fiecare decizie pe care o luaţi să fie bine cântărită. Iar astăzi vorbim despre siguranţa în trafic, poate cel mai dezbătut aspect când vine vorba despre reducerea riscurilor la care ne expunem zilnic.

Celebrul dispozitiv, care poate păcăli semnalul care avertizează că nu porţi centura, dar nu te scapă de amenzi sau mai rău, de rănirea gravă în accidente. Oamenii ignoră certitudinea că centura de siguranţă poate reduce riscul de deces cu până la 50%, ignoră o lege în vigoare încă din 1994.

De asemenea, este inacceptabil ca în 2019, un copil să fie expus riscului major de a călători în maşină în braţele unui adult. În caz de accident, dispozitivele de retenţie micşorează cu 45% şansele de vătămare a minorului. Când achiziţionaţi un scaun de maşină trebuie să fiţi atenţi la câteva aspecte - să se conformeze normelor de siguranţă europene, să se potrivească greutăţii şi înălţimii copilului şi ulterior, să îl montaţi corect, conform instrucţiunilor producătorului.

Un alt factor de risc la care şoferii se expun în mod voluntar este viteza. În toate statele Uniunii Europene, pe data de 3 aprilie se desfăşoară o acţiune a poliţiştilor, numită Speed Marathon, practic o vânătoare a vitezomanilor. Poliţiştii folosesc timp de 24 de ore toate aparatele radar disponibile.

Pe baza datelor, Poliţia Română a alcătuit şi un profil al vitezomanului. Este tânăr, are permis de cel mult 5 ani şi conduce o maşină de peste 2000 de centimentri cubi.
Specialiştii spun că, din momentul în care pierdem controlul volanului, trec 2 secunde până luăm o decizie.

Deşi campaniile privind siguranţa rutieră rămân o modalitate eficientă de a transmite mesaje către participanţii la trafic, trebuie să existe şi alte elemente, ca acestea sa aibă efectul dorit. Fără legislaţia însoţitoare, educaţia şi supravegherea ulterioară, potenţialele beneficii uriaşe ar putea fi atenuate şi lăsate în urmă. Sperăm să nu fie cazul şi campaniei colegilor de la Observator. Zilnic, 7 din 10 români îşi pun viaţa în pericol folosind telefonul în timp ce conduc.

Reducerea riscurilor este o preocupare tot mai des întâlnită în industrii dintre cele mai diverse, de la industria alimentară, textilă şi până la cea a tutunului. În acest sens se dezvoltă un portofoliu de produse care are scopul de a reduce posibilele efecte nocive la care ne expunem.

Restituirea taxei auto, devansată! În ce condiții își vor primi românii banii mai repede... Mașini foarte bune pe care românii le găsesc la un preț de sub 2.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x