Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social. Mai aproape de timpurile noastre, cei care-şi făceau tatuaje erau catalogaţi drept rebeli. Pentru că, mai nou, aproape toată lumea să aibă câte unul.
Bianca Iosif are 26 de ani şi tatuează de pe la 20. A urmat cursuri de specialitate, are atestat de tatuator profesionist, iar la bază. este asistentă medicală. Cei care îi trec pragul, aşadar, o fac cu încredere. Este un tatuator foarte priceput şi, cu toate astea, spune că meseria a ales-o pe ea, nu invers. A fost impresionată de talentul unui tatuator cunoscut din întâmplare şi cu ajutorul lui şi-a descoperit şi ea îndemânarea pe care nu credea că o are. Uşor-uşor, ceea ce la început a fost doar un hobby, a devenit acum universul ei, aşa cum spune ea însăşi.
Se dezinfectează locul, apoi se dă cu o cremă care imprimă modelul pe piele. Este un şablon, este scrisul, apoi se conturează pe o foaie termică, apoi se imprimă pe piele cu ajutorul acestei creme.
Regulile de igienă, înainte ca cerneala să atingă pielea, trebuie respectate. Iar clientul să fie atent pentru că pielea proaspat tatuată este exact ca o rană deschisă.
Cerinţele într-un salon de tatuaje sunt dintre cele mai diverse. Bine ar fi însă, dacă ne gândim să ne tatuăm, să înţelegem că este ceva ce vom purta pe piele întreaga viaţă.
Brăila: Şapte persoane, prinse în flagrant când descărcau pe malul Dunării 20 de butoaie de motorină dintr-un vas sub pa... Dezvăluiri șoc! Cusătură de „animal”, primită de un pacient din Bistrița! „Bătaie de joc...”...