Antena Căutare

Baronul drogurilor, Pablo Escobar, avea o singură slăbiciune: hipopotamii. A transformat Columbia într-un rai al lor!

Baronul drogurilor Pablo Escobar a lăsat Columbiei o moștenire insolită: câteva exemplare de hipopotam, care la peste 20 ani de la dispariția acestuia, trăiesc în libertate și alcătuiesc cel mai mare șeptel sălbatic din afara Africii, relatează AFP.

Baronul drogurilor Pablo Escobar a lăsat Columbiei o moștenire insolită: câteva exemplare de hipopotam, care la peste 20 ani de la dispariția acestuia, trăiesc în libertate și alcătuiesc cel mai mare șeptel sălbatic din afara Africii, relatează AFP.

În 1978, în apropiere de Doradal, o localitate situată de la 190 de kilometri de Medelin, baronul cocainei a cumpărat 2.000 de hectare pe care și-a construit o vilă de lux, Hacienda Napoles, și a deschis o grădină zoologică, care găzduia sute de specii exotice.


"Între 1982 și 1984 patru hipopotami au fost aduși de la o grădină zoologică din California", a povestit David Echeverri, biolog la Cornare, o corporație regională pentru protecția mediului, cu un buget de 400 de milioane de pesos (circa 120.000 de euro), de pe urma bunurilor confiscate de la mafia columbiană.

Lăsați să trăiască singuri în hacienda abandonată de la moartea lui Escobar — împușcat mortal de poliție în decembrie 1993 — hipopotamii s-au înmulțit, în timp ce alți rezidenți ai parcului, printre care păsările flamingo, girafele, zebrele sau cangurii, au fost vânduți unor grădini zoologice.

În prezent ei formează "cel mai mare grup de hipopotami sălbatici din afara Africii", subliniază David Echeverri.

"Se reproduc o dată la doi ani (...). Pentru ei aici este un paradis. Nu există nici prădători Și sunt mai liniștiți decât în habitatul lor natural", explică Jairo Leon Henao, un veterinar la Cornare.

"Atâta timp cât nu-i deranjează nimeni, ei sunt foarte blânzi. Ne-am obișnuit. În sat, respectăm foarte mult aceste animale", povestește cu afecțiune Mayerly Copete, o localnică de 21 de ani.

"Noi credem că sunt cam 35 de hipopotami, însă este dificil de calculat deoarece, atunci când văd pe cineva, se scufunda sub apă și ies la suprafață în altă parte", adaugă Echeverri.

Hipopotamii "pot merge între trei și cinci kilometri în timpul nopții, urcând pe râul Doradal până la râul Magdalena", cel mai mare din Columbia, care traversează țara. Unii au fost văzuți "chiar și la 150 kilometri de aici", povestește Henao.

Pentru a evita fuga acestora, au fost întreprinse lucrări în perimetrul lor preferat, pe o suprafață de 25 de hectare în inima haciendei, care a fost transformată într-un parc tematic de 400 de hectare.

Dovada absolută! O femeie a filmat momentul în care un pește învie din morți și devine zombi! (VIDEO)... Râzi cu lacrimi! Acest câine dansează mai bine decât mulți din cluburi! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x