Un semnal misterios venit din spaţiu, dovada că există extratereștri?! Mesajele se repetă la fiecare 16 zile

O nouă descoperire pune oamenii de știință pe jar și mulți sunt de părere că ar fi vorba despre dovezi legate de faptul că există extratereștri!

Un semnal radio misterios pune oamenii de știință pe jar

Un semnal radio misterios care vine de la 500 de milioane de ani lumină dă mari bătăi de cap oamenilor de ştiinţă! Mai ales că, de curând, au aflat că semnalul se repetă o dată la 16 zile.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din Canada cu ajutorul unui telescop ultra-performant. Măsurătorile au fost făcute în perioada septembrie 2018 - octombrie 2019, însă datele au fost publicate abia acum.

Semnalul a fost detectat la un Observator din Canada de un sistem sofisticat şi extrem de puternic de antene. Acestea au înregistrat un semnal scurt, de o miime de secundă pe o frecvenţă de 400 de megaherzi. Vorbim de unde radio, similare unora primite în 2015, dar pe o frecvenţă mai înaltă, de 700 de megaherzi.

Acesta a fost și momentul în care pasionații de OZN-uri au considerat că s-au găsit astfel dovezi cu privire la faptul că extratereștrii există.

Oamenii de ştiinţă încearcă să afle de unde vine semnalul. Iau acum în calcul mişcarea orbitală a unei stele sau a unui satelit natural aflat la marginea galaxiei.

Ultimele știri