Antena Căutare

El e Taifun, câinele erou din Timișoara! A salvat zeci de vecini de la un incendiu ce se putea sfârși tragic

Recent, pe Facebook a început să devină virală povestea lui Taifun, un câine ce a devenit erou după ce a alertat vecinii de existența unui incendiu. Întâmplarea este cu adevărat incredibilă, iar Taifun a dovedit că este un adevărat erou.

Recent, pe Facebook a început să devină virală povestea lui Taifun, un câine ce a devenit erou după ce a alertat vecinii de existența unui incendiu. Întâmplarea este cu adevărat incredibilă, iar Taifun a dovedit că este un adevărat erou.

Iată relatarea stăpânului său, postată recent pe internet:

Taifun a salvat vieți azi-noapte. Sunt mort de somn, am dormit 3 ore azi-dimineață, dar încerc să scriu câteva rânduri aici să vă spun cât sunt de mândru de Taifun al meu.

Azi-noapte un dement a incendiat casa scării blocului în care locuiesc, exact în fața ușii mele, cu un cocktail molotov (nu eram eu ținta, ci un vecin care locuiește ușă în ușă cu mine).

Eu nu eram acasă, ieșisem în oraș cu prietenii. Primesc telefon de la poliție să vin repede acasă, că a avut loc un incendiu. Înainte să apuc să întreb aud: "câinele este ok", după care "dar veniți să îl luați că nu ne lasă să intrăm în apartament".

Taifun, un câine erou din Timișoara

Sar într-un taxi, tot felul de imagini îmi trec prin cap. În fața blocului o droaie de mașini cu girofaruri și vreo 30 de oameni evacuați, vecinii mei.
Dau să mă apropii și când vor să mă oprească le spun că eu sunt cel cu câinele. Sunt condus imediat sus.

A trebuit să deschid ușa metalică spartă de la intrare cu un șut - la cât de deformată era de la foc se blocase când o tăiaseseră pompierii dupa ei, bătând în retragere în fața lui Taifun.

Taifun stătea pe păturica lui, pe canapea, foarte calm, ca și cum nimic nu se întâmplase. A venit la mine dând din coadă, deși se vedea că era puțin stresat.

Vecinii mi-au povestit că pe la miezul noptii l-au auzit lătrând pe Taifun de mama focului.

Unii nu i-au dat atenție, neștiind că Dogii nu latră decât la pericol și nu ca să se afle în treabă. Alții, mai curioși, au ieșit să vadă ce se întâmplă. Atunci au simțit fumul și au văzut flăcările.

Taifun este un prieten de nădejde

Nu se știe cine a sunat primul la 112, dar când au venit pompierii și au spart ușa apartamentului, Taifun încă lătra.

Au intrat căutându-mă pe mine - nu știau că nu sunt acasă și nu reușiseră încă să dea de mine la telefon. Nu i-a lăsat Taifun să facă mai mult de doi pași înăuntru. Mi-au spus că nu a sărit la ei, doar i-a mârâit și s-a pus în fața lor. Le-a fost frică să mai înainteze.

Dacă nu dădea alarma Taifun când a făcut-o, cine știe cât mai dura până remarca cineva ce se întâmplă. Dată fiind ora târzie, mulți dintre vecini dormeau. El i-a trezit pe toți, inclusiv pe vecinul meu care a fost ținta, care dormea buștean.

Dogo Argentino apar la noi în presă doar dacă mușcă pe cineva, când sunt făcuți bestii însetate de sânge.

Dar noi știm cum stă treaba mai bine, nu?”

Povestea lui Ovidiu Savescu și a lui Taifun a devenit virală pe internet.

„Ham talent” a fost lider de audiență la nivelul publicului din mediul urban și la nivelul întregii țări... Cel mai rapid melc din lume: „S-a năpustit către linia de sosire!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x