Antena Căutare

Hello Chef, sezon 2, episod 1. Rețeta de cheesecake vegan a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Astăzi, 29 august 2021, de la ora 14:00, cel mai nou proiect de cooking, Hello Chef, a revenit cu un nou sezon. De data aceasta, săptămânal, alături de gazda emisiunii, chef Roxana Blenche, și invitații ei, o să fie tehnicianul nutriţionist Iuliana Dabija.

Captura din Hello Chef, sezon 2, episod 1, cu Roxana Blenche si Cream Galerie
Hello Chef, sezon 2, episod 1. Rețeta de cheesecake vegan a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare | Antena 1

Emisiunea de gătit a revenit și cu toții ne-am revenit. Alături de gazda emisiunii Hello Chef, chef Roxana Blenche, o să fie tehnicianul nutriţionist Iuliana Dabija, pe lângă invitații speciali. Împreună, aceştia vor veni în întâmpinarea telespectatorilor cu reţete delicioase, discuţii savuroase şi ponturi pentru impresionat invitaţii la masă.

Iuliana Dabija este vicecampioană naţională la atletism, campioană naţională şi arbitru naţional în cadrul competiţiilor interne de powerlifting şi tehnician nutriţionist.

Citește și: Cheesecake cu mango. Desert delicios și spectaculos, fără coacere

"Mă bucur foarte tare că fac parte din echipa Hello Chef, un show de cooking ce a adus o componentă nouă pe piaţă. Mai exact, oamenii care ne urmăresc pot afla, pe lângă reţete dintre cele mai diverse şi tot felul de informaţii pentru un stil de viaţă cât mai sănătos!", a declarat aceasta.

Rând pe rând, alături de chef Roxana Blenche şi tehnicianul nutriţionist Iuliana Dabija vor veni şi vor împărtăşi din propriile lor experienţe culinare Cream, Nicole Cherry, Adda, Cornel Ilie, Alina Puşcaş, Mirela Vaida, Irina Baiant, Maria Popovici, Oana Moşneagu şi mulţi alţii.

Hello Chef, sezon 2, episod 1. Rețeta de cheesecake vegan a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Invitata specială a primului episod al sezonului 2 din Hello Chef este Claudia Pavel A.K.A. Cream. Așadar, s-a gătit, dar... s-a și cântat. Vedeta este vegană, așa că toate preparatele gătite de Chef Roxana Blenche în această ediție au fost vegane. E și primul episod de Hello Chef în care bucătarul gătește ceva vegan, de altfel.

Ingrediente și mod de preparare pentru un cheesecake vegan delicios

Pentru această rețetă delicioasă, aveți nevoie de: arpacaș - 100 g, unt de arahide - 20 g, sirop de arțar - 15 g, unt de cocos - 10 g, tofu - 250 de g, ciocolată amăruie cu 75% cacao - 100 g, unt de cocos - 50 de g.

Pentru început, se pune la fiert arpacașul, iar tofu se pisează cu o furculiță, care se amestecă cu untul de arahide și cu cel de cocos și apoi se frământă. Între timp, o lăsați pe Cream să vă cânte și să vă încânte. În amestecul de tofu, unt de cocos și de arahide, puneți și puțin sirop de arțar. Aceasta este crema.

"Siropul de arțar se obține din seva arțarului de zahăr, arțarului negru sau arțarului roșu. Canada produce mai mult de 80% din siropul de arțar din lume. Acesta are un conținut de zahăr de 60-70%, ce îi oferă un gust dulce, dar și beneficii. El conține foarte mult mangan, zinc și are un efect antioxidant. E un îndulcitor natural care poate fi consumat și de diabetici, și de persoanele cu probleme cardiace", a spus tehnicianul nutriţionist Iuliana Dabija.

Blatul chesecake-ului vegan este dat de arpacașul amestecat cu untul de caju și cocos.

Platingul este la alegere. Chef Roxana Blenche a decis să folosească un inel, unde pune arpacașul și îl așază la bază. Crema a fost pusă deasupra, iar peste toate a prelins puțină ciocolată topită. Între timp, Roxana Blenche i-a mărturisit Claudiei și care sunt mâncărurile ei favorite. Ca desert, aceasta preferă crema de zahăr ars, iar cartofii prăjiți, cu brânză rasă pe deasupra și cu mujdei reprezintă mâncarea preferată.

La final, peste chesecake-ul vegan așezați câteva fructe, felii mici dintr-o nectarină și fructe de pădure, iar ultimul ingredient ar putea fi niște mentă. Poftă mare!

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă, cu ingrediente care se găsesc pe rafturile Kaufland. Cu puțin exercițiu și urmând sfaturile Roxanei sau rețetele de pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Pentru a vedea cum a ales Roxana Blenche ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, oricine poate intra pe Kaufland.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x