Chef Roxana Blenche a fost din nou maestru în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a 16-a ediție din 12 decembrie 2021, a avut-o alături de ea pe Ruby, care a venit flămândă la filmări, dar și cu multă bună dispoziție.
„Suntem aici să împărtășim secrete și să facem ceva bun, sper, că mie mi-e foame rău”, a spus ea, ținându-se cu mâna de burtă.
Citește și: Sarmale de post cu nuci și orez, în foi de varză acră
Când a auzit că Chef Roxana Blenche o să gătească sarmale, Ruby s-a bucurat.
„Mie carnea îmi place doar dacă e făcută șnițel, sarmale sau ardei umplut, deci m-ai nimerit la fix”.
Ruby, invitata specială în episodul 16, sezon 2, al show-ului Hello Chef
Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.
Alături de Roxana Blenche și de invitații ei speciali din fiecare ediție a fost prezentă, ca de obicei, și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.
Până să se apuce de gătit, Chef Roxana Blenche a dat mai întâi startul jocului. Ruby nu a avut voie să spună „varză”, iar Chef Roxana Blenche, pe de altă parte, n-a avut voie să spună „orez”.
Moment în care Ruby a și greșit.
„Cred că o să fiu varză la jocul ăsta”.
Rețeta de sarmale à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare
Iată ingredientele necesare pentru rețeta de sarmale à la Chef Roxana Blenche și mai ales, care este cel mai important dintre ele.
„Pentru ca sarmalele să iasă foarte, foarte bune, ele trebuie să conțină ceapă”, a spus Chef Roxana Blenche.
Moment în care Ruby s-a apucat de curățat și tăiat ceapa. Și de cântat, desigur. Toată ceapa se pune apoi într-o tigaie, la călit, iar peste ea, multă boia.
Iuliana Dabija a adus informațiile esențiale: „Varza e un probiotic foarte bun și e bine să o consumăm”.
Peste carnea tocată, Chef Roxana Blenche a râșnit piperul boabe și a oferit un sfat important pentru toată lumea: „Nu vă mai luați piperul pudră, nu are niciun Dumnezeu. Trebuie folosit prospăt. Gustul este mult mai intens. Uite, deja îți vine să tușești când îl simți atât de tare”. Iar peste piper și carnea tocată, adăugați și ceapa călită. Începeți să frământați întreg amestecul.
„Sunt și de treabă, și simpatică și fac și de mâncare”.
După ce întreg amestecul e bine frământat, adăugați orezul. Nu foarte mult.
„O altă treabă, care ține strict de ceea ce îmi place mie. Majoritatea persoanelor care cumpără varză murată o țin la desărat, undeva în apă rece se ține la desărat, o oră, două”, a spus Chef Roxana Blenche.
„Păi nu e bună sărată?”, a întrebat Ruby.
„Corect, ăsta e și principiul meu: când îți place sarea, o ții sărată. Eu niciodată nu o țin la desărat”, a răspuns Blenche.
Cine vrea să fie chef la el acasă, toate ingredientele folosite în emisiune pot fi găsite în magazinele Kaufland. Iar dacă nu ai timp, Kaufland le livrează la tine acasă.
Între timp, feliile de varză sunt tăiate și pregătite pentru împachetat sarmalele.
„Noi o să facem sarmalele ca în Maramureș, nu ca aici, în sud, aici am văzut că se pune bulion la fierbere. Noi nu punem”.
În oala de fontă în care vor fierbe sarmalele, peste primul strat de sarmale, Chef Roxana Blenche a așezat un strat de bucăți de ruladă de porc, făcută la mijloc cu cârnați, și o legătură de mărar.
„Rețeta asta de ruladă e a maică-mii. (...) Să vezi și ce slănină face, mamă!”.
Peste toate, puneți la final apă și băgați totul în cuptor, pentru trei-patru ore. Cum miroase? Excelent. Așa cum a ieșit și plating-ul. Nu uitați, desigur, de mămăliguță.
„Foarte frumos!”, a spus invitata Hello Chef.
„Îți place?”.
„Foarte frumos”.
Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.
Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1
În fiecare duminică, de la 13:30, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.
Cum pandemia a schimbat foarte mult obiceiurile alimentare ale oamenilor, aducându-i să petreacă mult mai mult timp în bucătărie, Hello Chef vine în întâmpinarea acestora cu reţete delicioase, discuţii savuroase şi ponturi pentru impresionat invitaţii la masă.
Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un medic pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1.