Chef Roxana Blenche a uimit, din nou, în emisiunea Hello Chef, marca Antena 1. În ediția cu numărul 8, din 16 octombrie 2022, le-a avut ca invitate pe Ana și Monica Odagiu.
Surorile Odagiu au venit în bucătăria chefului Roxana Blenche și i-au oferit un cadou cu specific englezesc și anume, nelipsitul ceai negru, o băutură extrem de apreciată și consumată pe tărâmurile Marii Britanii.
Așadar, începutul emisiunii a fost dedicat cadourilor, dar și unui joc pe care l-a propus tehnicianul nutriționist, Carmen Brumă. Mai exact, pentru a intra în atmosfera englezească, Carmen a propus o sesiune de darts, un joc care s-a născut în Anglia, în anii 1860, atunci când a fost jucat pentru prima dată. Fiecare participant a avut câte două încercări, iar după mai multe aruncări, câștigătoarea a fost nimeni alta decât chef Roxana Blenche.
Episodul 8, sezon 4 al show-ului „Hello Chef”. O incursiune culinară în Marea Britanie. Surorile Odagiu au gătit pe ritmuri de dans două plăcinte englezești
De această dată, chef Roxana Blenche a ales să călătorească, din punct de vedere culinar, în Marea Britanie, optând pentru două rețete specifice și anume, „Sheperd`s pie” („Plăcinta ciobanului”) și „Banofee pie”. În plus, chef Blenche a promis că meniul este unul demn de o regină, motiv pentru care a adus două invitate pe măsură, surorile Ana și Monica Odagiu.
În mod normal, „Plăcinta ciobanului” conține doar carne de oaie. Însă, chef Blenche a ales să adauge și carne de vită. Nutriționistul Carmen Brumă a ținut să facă câteva completări cu privire la originea acestui preparat. Ea a transmis că acest „Sheperd`s pie” era o metodă de a scăpa de risipa alimentară, prin integrarea resturilor comestibile de mâncare, rămase de la alte mese, în această rețetă. Bineînțeles, surorile Odagiu nu s-au lăsat mai prejos și au ținut să facă câteva glumițe pe seama preparatului ales în episodul cu numărul 8.
„Deci cum ar veni pe sărăcie, adică o merdenea de oaie și de vită pe sărăcie. Am înțeles. Superb. Ați hotârăt foarte frumos. Chiar când am venit noi. Hai că e bine!”, au completat, cu zâmbetul pe buze, Ana și Monica Odagiu.
Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.
Alături de Roxana Blenche și de invitații ei speciali din fiecare ediție a fost prezentă, ca de obicei, și Carmen Brumă, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor.
Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.
Rețeta pentru „Sheperd`s pie”, propusă de Chef Roxana Blenche. Ingrediente:
- 300 g carne tocată de miel
- 200 g carne tocată de vită
- 100 g ceapă albă
- 200 g morcovi
- 200 g roșii întregi la conservă
- 1 cub stock de vită
- 500 g cartofi
- 100 ml lapte
- 50 g mazăre congelată
- 10 g mentă
Rețeta de „Banofee pie”, propusă de Chef Roxana Blenche. Ingrediente:
- 500 g biscuiți digestivi
- 200 g unt
- 6 banane
- 100 g zahăr
- 100 ml smântână lichidă
- 1 conservă lapte condensat
- 50 g zahăr brun
- 50 g ciocolată amăruie
- cacao
- 100 ml frișcă lichidă
- 500 g mascarpone
Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1
În fiecare duminică, de la 14:00, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.
Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un specialist pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1.