Antena Căutare

Secretele unui Zabaione perfect. Samuel Le Torriellec, inspirat de această cremă la Hello Chef

Zabaione (sau zabaglione, cum mai este cunoscut în Italia) este un desert clasic italian, apreciat pentru textura sa fină, spumoasă și gustul delicat de vin dulce sau lichior. Această cremă aerată, realizată din doar câteva ingrediente simple, pare la prima vedere ușor de făcut, însă prepararea ei corectă necesită atenție la detalii și câteva tehnici speciale. Samuel Le Torriellec le-a prezentat la Hello Chef!

Galerie
Zabaione este unul dintre acele deserturi simple, dar spectaculoase, care își merită locul pe orice masă

Zabaione este unul dintre acele deserturi simple, dar spectaculoase, care își merită locul pe orice masă. Cu doar câteva ingrediente și respectând câteva reguli esențiale, poți obține o cremă ușoară și aerată, plină de savoare. Secretul unui zabaione perfect constă în răbdare, atenție la detalii și respectarea tehnicii de gătire.

Iată secretele acestui desert tipic italienesc:

1. Pentru a face un zabaione autentic, vei avea nevoie doar de trei ingrediente de bază: gălbenușuri de ou, zahăr, vin dulce sau lichior. Vinul Marsala este tradițional, dar se pot folosi și alte lichioruri dulci precum vin de Porto, cognac, amaretto sau chiar șampanie pentru o variație modernă.

2. Unul dintre secretele unui zabaione reușit este respectarea proporțiilor corecte. Tradițional, rețeta cere 1 gălbenuș de ou pentru fiecare persoană, 1 lingură de zahăr pentru fiecare gălbenuș, 1 lingură de vin sau lichior pentru fiecare gălbenuș.

3. Un secret esențial al unui zabaione de succes este să amesteci constant compoziția pe toată durata gătitului. Crema trebuie să fie aerată, fină și suficient de groasă încât să se lipească de lingură, dar nu atât de densă încât să devină grea.

4. Un truc final pentru a obține un zabaione extrem de aerat este să folosești un mixer electric pentru a bate crema în timp ce se gătește. Aceasta va ajuta la o mai bună incorporare a aerului și va da o consistență mult mai spumoasă desertului. La Hello Chef, Samuel Le Torriellec a folosit un aparat Kenwood, care a asigurat textura perfectă pentru rețeta preparată.

În concluzie, Zabaione este unul dintre acele deserturi simple, dar spectaculoase, care își merită locul pe orice masă. Cu doar câteva ingrediente și folosind ustensilele corecte, poate face spectacol în rândul invitaților sau al celor dragi.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!”
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 4, episodul 6, 19 septembrie 2024. Alice îl ucide pe Laur și îi cere ajutorul lui Răzvan: „Ce ai făcut?!” Joi, 19.09.2024, 23:04
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x