Ingrediente
- 50 g unt
- 35 g făină
- 350 ml lapte
- nucşoară
- sare
- piper
- 500 g cartofi
- 3 ouă
- 75 g parmezan
- 3 linguri ulei de măsline
- 150 g leurdă
- 1 ceapă
- 150 g smântână grasă
Mod de preparare
Cartofii se curăţă şi se fierb la aburi.
Se face un sos bechamel cu unt, făină şi lapte. Se adaugă parmezan, nucşoară, condimente. Când se răceşte se adaugă ouăle.
Leurda se spală şi se toacă. La fel şi ceapa. Se mixează.
Cartofii fierţi se amestecă cu sosul.
Se ung forme de copt, se pune compoziţia, se acoperă cu folie de aluminiu.
Se dau la cuptor câteva minute, apoi se scot şi se servesc cu pastă de leurdă.
Tofu cu legume... Conopidă în stil indian...