Antena Căutare

Îngrijire pisici. 8 lucruri de care să ții cont pentru igiena zilnică a felinelor

Pisicile sunt un companion prezent în multe case și apartamente din România. Pentru iubitorii și stăpânii de pisici, articolul a1.ro vine cu multe informații utile. Sfaturile se pot aplica în fiecare zi, atunci când facem igiena pisicilor

Pisicile sunt un companion prezent în multe case și apartamente din România. Pentru iubitorii și stăpânii de pisici, articolul a1.ro vine cu multe informații utile. Sfaturile se pot aplica în fiecare zi, atunci când facem igiena pisicilor

Dacă nu doar iubești pisicile, dar ai și adoptat una, trebuie să înveți tot ce ține de igiena și îngrijirea animalului tău de companie. Astfel, vei avea o pisicuță sănătoasă și jucăușă. Înainte de toate, felina ar trebui să se obișnuiască cu prezența mai multor persoane în jurul ei pentru a învăța să fie cât mai prietenoasă. De asemenea, ar trebui să se învețe și cu prezența altor pisici pentru o mai bună creștere și pentru dezvoltarea socializării. Iată câteva sfaturi utile pentru a crește o pisică sănătoasă.

Îngrijire pisici – 8 sfaturi pentru igiena zilnică a felinelor

Perierea și îngrijirea unghiilor, ochilor, urechilor și dinților sunt gesturi simple care contribuie la bunăstarea și starea de sănătate a pisicii, atunci când sunt aplicate în mod regulat. De aceea, trebuie să te asiguri că pisica ta se obișnuiește cu astfel de activități încă de mică.

Îngrijire pisici - 1.Periere

Dacă ai o pisică cu blană bogată, atunci este necesar periajul zilnic. Astfel, prin periere, pisica ta nu va ingera o cantitate prea mare de fire de păr moarte atunci când se toaletează. Reține că această activitate reprezintă 30% din timpul său, iar năpârlirea în cazul pisicilor care trăiesc exclusiv în casă are loc pe tot parcursul anului. Pentru părul scurt și fără volum, cum ar fi cel al pisicii Siameze sau Abisiniene, o atingere fermă cu mâna este suficientă, nefiind nevoie de periere.

Îngrijire pisici - 2.Ghearele

Tăierea vârfurilor ghearelor nu este o mutilare. Dimpotrivă, aceasta are avantajul diminuării posibilelor deteriorări ale mobilierului, produse de o pisică care trăiește în casă. Este o activitate complet nedureroasă dacă este realizată corect. Înainte să îi tăiați ghearele pentru prima dată, cereți sfatul medicul veterinar. Acesta vă va explica care parte a unghiei trebuie tăiată pentru a nu-i cauza durere sau sângerare.

Îngrijire pisici - 3.Cavitatea bucală

Pentru o igienă buco-dentară corespunzătoare este esențial periajul zilnic care previne formarea tartrului. Există paste de dinți foarte gustoase pentru pisici, care pot fi folosite cu ajutorul unei perii speciale sau o compresă împăturită. Chiar și așa, dentiția pisicii ar trebui verificată în mod regulat. În realitate, 2 pisici din 3 sunt afectate de problemele buco-dentare.

Îngrijire pisici - 4.Ochii

În colțul interior al ochiului se pot acumula impurități. Acestea trebuie curățate cu grijă cu o compresă umezită cu o loțiune special destinată acestei utilizări. Pisicii nu trebuie să îi curgă ochii sau nasul.

Îngrijire pisici - 5.Urechile

Pavilioanele urechilor ar trebui să fie libere de orice corp străin. Dacă este necesar, cu ajutorul unei comprese sau o bucată de bumbac umezit cu o loțiune specială, se poate îndepărta cu ușurință murdăria. Nu trebuie utilizate bețișoare de bumbac.

Îngrijire pisici- 6.Vaccinuri

Vaccinarea conferă imunitate pisicii împotriva anumitor boli. Tifosul felin, coriza, leucoza, aceste boli periculoase pot fi prevenite prin vaccinare, cu condiția respectării programului de rapel stabilit de către medicul veterinar.

Îngrijire pisici- 7.Deparazitare internă și externă

Pentru a lupta împotriva infestării cu paraziți interni, pisica trebuie să fie deparazitată regulat de-a lungul vieții sale cu un produs prescris de un medic veterinar. În caz de infestare cu purici, antiparazitarul trebuie să fie administrat din nou, deoarece pisica se poate molipsi cu viermi plați (Dypilidium) prin înghițirea unui purice! Deparazitarea este un act esențial pentru menținerea sănătății, deoarece pisicile pot transmite unii paraziți omului!

Paraziții externi, cum ar fi puricii și păduchii, pot fi de asemenea dăunători. Un antiparazitar prescris de către medicul veterinar va permite tratarea pisicii în mod eficient, încă de la vârsta de 2 luni. Este important, de asemenea, să tratezi adesea mediul înconjurător al animalelor în același timp.

Îngrijire pisici - 8.Spălare

Pentru îmbăiere, poți folosi un șampon special. Înainte de baie, încălzește bine camera înainte. Umezește treptat pisica înainte de aplicarea șamponului. Clătirea completă trebuie să fie urmată de frecarea ușoară cu un prosop moale, iar pisica trebuie ținută întotdeauna la căldură, până când blana este complet uscată. Cu toate acestea, cele mai multe pisici nu se vor obișnui cu îmbăierea. Dacă este necesar, există pudre fără miros, echivalente șampoanelor uscate, care trebuie apoi să fie îndepărtate prin periere.

Citește și :

Ai pisică? Iată cele mai mari greșeli pe care le faci, fără să-ți dai seama

Totul despre ingrijirea unui Yorkshire Terrier

Sursă foto: pexels.com

3 cele mai prietenoase rase de pisici pe care să le crești în apartament... Căpușe la câini și pisici. Ce boli le provoacă și cum le poți scoate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x