Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Cum te imbraci iarna la un interviu de angajare?

De câteva zile, de când ai fost invitată la unul dintre cele mai importante interviuri de angajare din cariera ta, simți că trăiești într-un roller coaster emoțional.

Cum te imbraci iarna la un interviu de angajare?

Pe de-o parte, te bucuri că s-a ivit această oportunitate de neratat și îți dorești cu adevărat să obții jobul la care ai aplicat. Pe de altă parte, îți dai seama că, pentru a face o impresie bună angajatorului tău și pentru a-ți crește șansele de reușită, este esențial să ții cont de o mulțime de lucruri: de la ora la care vei pleca de acasă, astfel încât să te asiguri că ajungi în timp util, până la cuvintele pe care le vei alege și la răspunsurile pe care le-ai putea oferi la posibilele întrebări. Acestora li se alătură, bineînțeles, și alegerea outfitului potrivit, mai ales că este dovedit, din punct de vedere statistic, că angajatorii țin cont și de vestimentația candidaților. Crearea ținutei ideale pentru un interviu de angajare pare să devină o misiune și mai dificilă în sezonul rece, când temperaturile nu atât de prietenoase îți dau mari bătăi de cap.

Cu toate acestea, există câteva trucuri care îți vor fi de mare ajutor și vor transforma această misiune într-una mult mai ușoară. Da, poți fi elegantă într-un mod profi în cadrul unui interviu ce are loc iarna, fără a compromite în vreun fel confortul termic. Iată cum poți face acest lucru:

Sfaturi vestimentare esențiale pentru un interviu de succes

Înainte de a-ți pregăti ținuta pentru interviu, este important să știi că există câteva reguli generale de care să ții cont - le-am putea numi reguli fundamentale pentru un outfit impecabil:

Ținuta trebuie să fie în armonie cu specificul companiei. Sau, altfel spus, este esențial ca outfitul pentru care optezi să respecte dress code-ul companiei în care îți dorești să lucrezi. De exemplu, în unele medii corporate, codul vestimentar este mai riguros decât în alte companii, iar ținutele angajaților trebuie să respecte stilul business sau smart business. Pe de altă parte, în mediile profesionale mai creative, precum agențiile de publicitate, libertatea vestimentară este mult mai mare - prin urmare, stilul casual este cel mai des întâlnit.

Simplitatea și echilibrul sunt caracteristicile de aur ale unei ținute potrivite pentru un interviu de angajare, indiferent de tipul companiei. Fie că optezi pentru clasicul și elegantul costum feminin, specific mediului business, fie că te vei orienta către un outfit mai degrabă casual, este foarte important să alegi piese vestimentare simple, basic - simplitatea va rămâne întotdeauna un atribut al eleganței. Așadar, evită hainele cu modele mult prea sofisticate, combinațiile cromatice extravagante, un număr prea mare de accesorii și machiajul prea evident.

Atenția la detalii este un must. Cu alte cuvinte, asigură-te că hainele se așază frumos pe trup, că încălțămintea este impecabilă și că accesoriile se integrează de minune în outfitul ales.

Acestea fiind spuse, te invităm să descoperi în rândurile următoare care sunt piesele vestimentare cu care nu ai cum să dai greș în alcătuirea outfitului perfect pentru un interviu de succes:

Paltonul - eleganță și versatilitate

Paltonul rămâne una dintre piesele de rezistență în sezonul rece, care adăugă întotdeauna o notă de eleganță oricărei ținute și care, bineînțeles, oferă tot confortul termic necesar. Pe lângă aceste două calități atât de îndrăgite, nu putem să nu amintim și un alt avantaj al paltonului: versatilitatea. Astfel, el este o alegere inspirată atât pentru un outfit business, cât și pentru unul smart business sau chiar casual.

În general, stilul business îți oferă posibilitatea să alegi una următoarele variante, ambele la fel de elegante: fie clasicul costum feminin, alcătuit din cămașă, sacou și pantaloni, fie rochia neagră office. Indiferent de opțiunea ta, poți completa cu încredere ținuta cu un palton elegant. Atenție, însă: este indicat să te orientezi tot către culori închise, sobre și să alegi un material de bună calitate și un model simplu, care să te avantajeze.

Totodată, este important să știi că poți purta paltonul și într-un outfit smart casual sau chiar casual, alcătuit, de pildă, din jeanși și cămașă sau helancă. În acest caz, el va aduce acel strop esențial de eleganță apariției tale.

Botinele sau cizmele - confort termic și rafinament

Trebuie să recunoști că oricât de mult ți-ar plăcea ideea de a purta pantofii tăi stiletto preferați, aceasta nu ar fi cea mai inspirată alegere, cu atât mai puțin într-o zi în care ninge sau temperatura din termometru a scăzut simțitor. În schimb, în funcție de outfitul tău, ai putea alege o pereche de botine sau o pereche de cizme de damă din piele, care îmbină perfect confortul termic și eleganța. Un alt detaliu căruia este indicat să-i acorzi atenție este înălțimea tocului: în mediile corporate, de pildă, tocul mic sau mediu reprezintă opțiunea cea mai sigură.

Accesoriile - detaliile care contează

După cum am spus încă din prima parte a articolului, detaliile fac diferența. Accesoriile intră, fără doar și poate, în categoria detaliilor care fac diferența și care nu trebuie să-ți lipsească nici în sezonul rece. Indiferent de stilul tău vestimentar, este indicat să îți accesorizezi ținuta cu bijuterii fine și minimaliste, având grijă, totodată, și la numărul lor.

Alături de bijuterii, și geanța este un element care îți poate evidenția outfitul și, cel mai important, bunul-gust. Ținând cont că interviul se desfășoară iarna, orientează-te către o culoare închisă, de preferat negru, o alegere potrivită și pentru stilul office, și pentru stilul casual. De asemenea, asigură-te că modelul pentru care optezi este în același stil cu restul ținutei și că este din piele naturală, care îi va da un aspect profi și rafinat.

Acum, după ce ai citit acest articol, nu e așa că misiunea alcătuirii unui outfit perfect pentru un interviu de succes, ce are loc în sezonul rece, nu mai pare atât de dificilă?

Recomandari